Přes sto třicet policistů vyjelo v noci ze soboty na neděli na západočeské silnice. Jen v Plzni hlídky stály na deseti místech. Jejich úkolem bylo polapit hříšníky, kteří si za volant svého vozu sedli poté, co se v hospodě napili alkoholu. Celkem jich muži zákona odhalili devět.

„Akce se konala po celých západních Čechách a policisté během ní zkontrolovali přes osm set padesát vozidel. V době od sobotní třiadvacáté hodiny do nedělní páté hodiny ranní odhalili pětasedmdesát přestupků, mezi nimi právě i alkohol,“ informovala nás mluvčí západočeských policistů Martina Kohoutová. Na místě vybrali policisté přes dvanáct tisíc korun. Tato suma ovšem není konečná. Pětadvaceti řidičům vyměřili muži zákona pokuty ve výši přesahující šestnáct tisíc korun a dalších šestnáct hříšníků se bude zpovídat ze svého prohřešku ve správním řízení. Akce se zaměřila nejen na kontrolu opilých řidičů.

„Dvanáct řidičů dostalo pokutu za to, že řídili bez bezpečnostních pásů a dalších patnáct jich jelo v autě, které mělo nevyhovující technický stav,“ dodala Kohoutová. Dopravní policisté ale tvrdí, že podobné akce, jako byla ta víkendová, budou následovat.