„Dívka byla pohřešovaná od pondělní půlnoci. Zmizení nahlásili rodiče. Děvče odešlo za kamarády v pondělí odpoledne, ale nevrátilo se domů,“ informovala tisková mluvčí tachovské policie Jindřiška Cholenská. Policie pátrala v pondělí v noci všude, kde se dívka mohla zdržovat. Kontrolovala se nádraží i restaurační zařízení. Vše marně. Přivolaný lékař nezjistil na těle mrtvé dívky žádné stopy násilí, přesto bude nařízena soudní pitva, která určí přesnou příčinu smrti.

Patnáctiletá dívka podle informací Deníku navštěvovala Základní školu v Gagarinově ulici ve Stříbře. Ředitel Karel Mužík byl touto informací zaskočen. „O události vím teprve chvíli. Pokud je to opravdu naše žačka, je to neblahá událost. Škola má vlastní interní postupy, pokud jde o mimořádné události a nevylučuji, že s žáky nějakým způsobem o tragédii v dalších dnech promluvíme,“ řekl.

Utonulá dívenka prý byla kamarádské povahy, ale nejedna z maminek dívčiny spolužačky ji považuje za volnomyšlenkářskou. "To, že se utopila v řece, nás zasáhlo, to by jí nikdo nepřál,“ sdělila jedna maminka.

 

Aktualizováno dnes 31.října:

"Výsledky provedené soudní pitvy potvrdily předběžný závěr, že příčinou úmrtí mladé dívky bylo udušení z utonutí bez cizího zavinění. Další skutečnosti této tragické události dále šetří policisté Služby kriminální policie a vyšetřování v Tachově," uvedla mluvčí policie v Tachově Jindřiška Cholenská.