V pořadí už čtvrtá akce Den s Deníkem v tachovském regionu tentokrát zavítala na prostranství u úřadu městyse Chodová Planá. Včera se jí zúčastnilo několik desítek tamních obyvatel, kteří si mohli z očí do očí popovídat s představiteli městyse. Úvod obstaraly děti z tamní mateřské školy, které si pro tento den připravily pásmo písniček, básniček a tanečků. Od návštěvníků drobotina sklidila zasloužený potlesk. Hosté se dočkali také diskuse, kterou se starostou městyse Janem Volným vedl vedoucí redaktor Tachovského deníku.

Na přetřes přišel i tolik očekávaný obchvat, který by měl ulehčit obyvatelům Chodové Plané od množství projíždějících nákladních automobilů. „Jsem si vědom, že prvotní zvolené řešení nebylo zrovna optimální a investory tak čeká ještě velký problém,“ nastínil starosta. Jan Volný odpověděl také na otázku, kdyže se obchvat vlastně začne stavět. „Když půjde všechno hodně špatně, začne se budovat v roce 2009,“ uvedl chodovoplánský starosta. „Naší snahou samozřejmě bude celou záležitost hodně urychlit.

Chtěli bychom, aby se se stavbou začlo už v příštím roce,“ doplnil Jan Volný. „I pro nás je prioritou, aby si naši občané od dopravy odpočinuli,“ dodal starosta. Na otázku, jakou investici si plánovaný obchvat vyžádá investici, starosta odpověděl: „Financování není naší záležitostí, tím bych se nezabýval,“ podotkl. Pro malé návštěvníky byla připravena soutěž, ve které mohly děti prokázat, jakou rychlostí dokáží nakopnout míč do fotbalové branky.

Další Den s Deníkem se uskuteční 29. června a místem pobytu redakce se tentokrát stane Stříbro. Už teď všechny čtenáře na akci co nejsrdečněji zveme.