Účastník fotbalové 1. B třídy, B. Stříbro, nemá po podzimní části soutěže určitě důvod k jásotu. Baník je se ziskem 16 bodů na devátém místě a na předposlední tým tabulky má náskok jen dva body. Je zřejmé, že ho nečeká lehké jaro a pokud bude chtít zastavit pád, který každým rokem pokračuje z krajského přeboru, musí se hodně zlepšit. Trenér Radek Šedivý naordinoval hráčům náročnou zimní přípravu.

„Poprvé jsme se sešli pátého ledna. Tréninky máme dva v týdnu a jeden o víkendu. Kádr tvoří 18 hráčů a s účastí mohu být zatím spokojený," řekl k přípravě trenér.

Stříbrským fotbalistům se oproti minulým letům změnily podmínky k lepšímu. Může za to nově vybudované hřiště s umělou travou. „Plochu maximálně využíváme. Je podstatné, že nám doposud přálo i počasí. Na našem hřišti sehrajeme také většinu přípravných zápasů," chválí nové hřiště stříbrský kouč. Podle jeho další slov absolvuje tým sedm přípravných zápasů. První sehrají už v sobotu, kdy od 13.30 hodin hostí účastníka krajského přeboru Slavii Vejprnice.

„Pro nás je výhodou, že nemusíme nikam cestovat. Tím, že máme k dispozici umělou trávu jsme neměli problém sehnat soupeře. Herní příprava je pro nás hodně důležitá. Potřebujeme aby mužstvo bylo do úvodního zápasu připravené a jen si přejeme aby všem hráčům vydrželo zdraví," dodal Šedivý.

Program zápasů: 25. ledna 13:30 Sl. Vejprnice; 2. února 14:00 LAM (Německo); 8. února 14:00 S. Bor; 15. února 14:00 Slavoj Chodová Planá; 22. února 14:00 Rozvoj Trstěnice, 1. března 15:00 B. Tlučná, 8. března 15:00 S. Stráž.

Do mistrovské soutěže Baník vstoupí 23. března, kdy hraje na domácím hřišti okresní derby s T. Přimda.