Západočeského derby ve fotbalové divizi mezi FC Rokycany a FK Tachov se hrálo v sobotu bez několika známých tváří na obou stranách „barikády". Lépe se s absencí svých opor vypořádali hosté a zásluhou výborného vstupu do utkání nakonec zvítězili 0:2.

Na stadionu v Husových sadech běžela osmá minuta očekávaného derby a domácí příznivci se museli smířit s faktem, že hosté z Tachova vedli už 0:2. Skóre zápasu otevřel ve třetí minutě Kovařík, který poslal do sítě vyražený míč gólmanem po střele Šáchy. Domácí se ještě nevzpamatovali ze šoku a Stružka poslal hosty do dvoubrankového vedení.

„Byl to úvod z říše snů, ale kluci začali aktivně a soupeře dokonale zaskočili. Myslím si, že celý první poločas jsme předváděli velmi kvalitní fotbal," pochvaloval si výborný vstup do utkání a dění v první pětačtyřicetiminutovce trenér FK Tachov Zdeněk Bečka, který se musel obejít bez dlouhodobě zraněného Viterny a také Malého, jenž pro zranění celý týden netrénoval. „Změnili jsme trochu rozestavění a posílili střed hřiště. Hráči pak odvedli solidní výkon," poznamenal kouč.

Do druhého poločasu vstoupili domácí Rokycany aktivně, ale hostující obrana je do vážnější příležitosti nepustila. Lavička hostů musela řešit zdravotní problémy Tušla, který musel střídat. „Byla to komplikace, ale kluci to zvládli," podotkl kouč. Jeho svěřenci „přežili" patnáctiminutou snahu Rokycan o zkorigování výsledku a s postupem času stále více kontrolovali hru.

„V poločasové přestávce jsem hráče upozorňoval, že dvoubrankové vedení je ošidné a nabádal je k soustředěnému výkonu až do konce utkání. Třetí branka se nám i přes několik slibných situací nepodařilo vstřelit, ale také jsme žádnou neinkasovali. Jsem rád, že kluci dotáhli zápas do vítězného konce," neskrýval spokojenost tachovský kouč. „Podle mých představ jsme hráli v prvním poločasu. Cením si nuly vzadu. Samozřejmě výsledek je pro nás velmi dobrý a hráčům patří za předvedený výkon poděkování," dodal Bečka.