Tým FK Tachov je v plné přípravě na jarní část bojů v divizi a má za sebou nevydařenou herní premiéru, kdy ve středu prohrál s divizním celkem SK Úvaly 0:4. Dnes od 11.00 hodin hostí na umělé trávě v Tachově účastníka Krajského přeboru Karlovarského kraje V. Mariánské Lázně.

„Úvaly měly už za sebou dva přípravné zápasy. My hráli poprvé. Chceme hrát jiným systémem, zkoušeli jsme hru na tři obránce. Soupeř byl velmi kvalitní a my se nedokázali prosadit. Výsledek není v této době rozhodující," vrátil se ke středečnímu zápasu trenér FK Tachov Zdeněk Bečka.

Jeho svěřenci se dnes představí proti Viktorii Mariánské Lázně a podle slov kouče dojde na další zkoušení nového systému.

„Určitě jeden poločas se budeme snažit hrát na tři obránce. Musíme zkoušet.  Je na nás, abychom našli na jednotlivé posty vhodné hráče," poznamenal kouč. Jeho výběr se ale podle posledních zpráv z kabiny FK zužuje. Z pracovních povinností byl do Liberce uvolněn L. Hudec. Ze stejných důvodů není na jaře jistý start ani kapitána P. Kašeho a dalšího zkušeného hráče T. Hutty.

 „Bohužel, vypadá to na rozpad osy týmu. Lukáš už odešel, na devadesát devět procent odejde i P. Kaše, který by měl odletět za prací do Kanady a teď přišel ještě Tomáš Hutta, že může být „odvelen"  od firmy na montáže do zahraničí," konstatoval tachovský lodivod. „Všichni to jsou zkušení hráči a nahradit je z vlastních zdrojů bude těžké. My se s tím,  pokud opravdu ti dva odejdou, musíme poprat a pracovat dále. Věřím, že se podaří kádr vhodně doplnit," je optimistou Bečka.

Příznivcům se mohou možná potencionální posily představit už dnes v 11.00 hodin.