Divizní utkání mezi FK Tachov a S. Nová Ves pod Pleší skončilo výhrou hostů 2:4. Většina fotbalových příznivců, která utkání viděla, musí dát za pravdu trenéru domácího FK, že prohra byla pro jeho svěřence až krutá.

Tachované třetí celek soutěže prvních pětačtyřicet jasně přehráli. Jejich nejtěsnější vedení (ve 4. minutě se trefil Stružka) bylo jen slabé vyjádření aktivity domácích a dění na hřišti.

„Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. V prvním jsme soupeře do ničeho nepustili. Kluci hráli dobře a jediný co jim mohu vytknout je neproměnění dvou tutových příležitostí. To se později ukázalo jako jeden z rozhodujících momentů zápasu. Hosté srovnali prakticky z ničeho, byla to jejich první střela na branku," litoval malé produktivity jeho svěřenců a vyrovnávací branky „do šatny" tachovský lodivod Zdeněk Bečka.

Druhý poločas začali domácí opět aktivně, ale do útoku se tlačila i Nová Ves. Další klíčový moment utkání bylo vyloučení Krále. „To hodně ovlivnilo zápas a vzápětí také naše chyba v rozehrávce a inkasovaný gól. To už se pak výsledek proti tak zkušenému celku špatně otáčí. Naše aktivita už samozřejmě nebyla tak velká, přesto jsme si vypracovali slibné příležitosti. Bohužel, hosté nám dali lekci z produktivity, když nám z pěti šancí dali čtyři góly. Ve druhé části poločasu už soupeř v plné míře uplatnil své větší zkušenosti a potrestal každou naší chybu. Je to vzhledem k průběhu pro nás až krutá prohra, ovšem takový je fotbal," neskrýval zklamání Bečka.