Divizní fotbalisté FK Tachov mohou cestovat k poslednímu utkání sezony na hřiště Přední Kopaniny bez obav. Výsledek už nic nezmění na tom, že se divize bude hrát v Tachově i příští sezonu.

Definitvní pojistku k záchraně dal Tachovanům výsledek dohrávky mezi Chrástem a Malší Roudné, kterou domácí zvládli (5:1) a FK jel ke středeční dohrávce do Nového Strašecí v klidu. Zápas po nevydařeném začátku zvládl a přivezl výhru 5:3.

„Do utkání jsme vstoupili až moc ve velkém klidu a domácí nás potrestali dvěma brankami. V jedenácté minutě vedli už 2:0, ale Tomáš Hutta vzápětí snížil. Cením si toho, že kluci dokázali výsledek otočit," vrátil se ke středeční dohrávce trenér FK Tachov Zdeněk Bečka. Za stavu 2:3 měli hosté další dvě obrovské příležitosti, které ale neproměnili a přišel trest v podobě vyrovnání.

 „Jsem rád, že kluci prokázali své kvality a dovedli zápas do vítězného konce. Podali velmi dobrý výkon," chválil hráče kouč.

K poslednímu zápasu odjedou Tachované takřka ve stejném složení jako ke středeční dohrávce, kde se v sestavě objevil mladý Denis Veselý a podle trenéra rozhodně nezklamal. „Otazník visí nad Tomášem Huttou, jenž musel střídat pro naražená žebra. Jde o bolestivé zranění a uvidíme jak na tom bude," řekl ke stavu kádru tachovský lodivod, pro kterého bude utkání v Přední Kopanině jeho posledním v „dresu" Tachova. Klub s ním neprodloužil smlouvu, která mu končí koncem června.

„Jsem rád, že moje mise byla úspěšná. Tachov bude hrát divizi i příští rok. Je tady perspektivní kádr. Pokud zůstane pohromadě a bude  vhodně doplněn o dva, tři hráče, může hrát o nejvyšší příčky. Další spolupráce jsem se nezříkal, ale vedení klubu se rozhodlo jinak a já to respektuji. Rád bych se rozloučil výhrou v Přední Kopanině.  Mužstvo má svou kvalitu a já věřím, že ji prodá i v tom posledním utkání sezony. Zisk 40 bodů by byl velmi dobrým výsledkem," řekl Bečka.

Utkání se hraje v sobotu od 17.00 hodin a řídí ho Kazda.