Fotbalisté FK Tachov zahájili nový soutěžní ročník divize skupiny A prohrou 2:1 v Benešově.

Hosté zaspali začátek utkání a už v páté minutě prohrávali. Neuhlídali standardní situaci po rohovém kopu a Krejza trestal. „Kluky jsem na to upozorňoval, měli jsme bránit osobně hráče soupeře, ale Krejza hlavičkoval úplně sám. Branka domácích dala utkání jiný ráz. Benešov zalezl a pozorně bránil," viděl jeden z klíčových okamžiků ne-li rozhodující moment zápasu trenér Tachova Zdeněk Bečka.

Tachov měl převahu, v závěru poločasu se mu podařilo dokonce vyrovnat Habartem na 1:1, ale radost mu zkazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. „Podívám se na video, ale to není rozhodující. Rozhodčí branku neuznali, takže s tím nic neuděláme," komentoval sporný okamžik zápasu kouč, který musel v 60. minutě přihlížet další brance v síti jeho mužstva. „Opět to byl laciný gól, který jsme domácím po nedorozumění obrany s gólmanem dostali. Obě branky jsme tak soupeři doslova darovali," pravil k obdrženým brankám Bečka.

 Jeho svěřenci měli i přes nepříznivý stav územní převahu a vypracovali si také slibné příležitosti. V koncovce ale vyhořeli. „Hlavně šance Honzy Viterny a Jardy Malého volaly po gólu. Tam stačilo trefit branku. Blízko ke vstřelení gólu měl i Jarda Sadílek, jenž se pak trefil čtyři minuty před koncem,," litoval neproměněných šancí tachovský lodivod. Jeho zklamání z neúspěšného vstupu do soutěže bylo veliké.

„Měli jsme prakticky osmdesát minut územní převahu, ale nedokázali se v koncovce prosadit. Nedá se říct, že mě hráči vyloženě zklamali, ale od některých jsem čekal lepší výkon. Soupeři jsme výhru darovali. Dostali laciné góly a sami  šance neproměnili," viděl příčiny prohry Bečka.

Tachov: Hintenholzinger – Ruda (68. Dvořák), Král, Malý, Habart, Viterna, Hutta (85. Veselý), Hudec, Sadílek, Folejtar (61. Stružka), Tušl.