Fotbalisté Jiskry Bezdružice se po úspěšné baráži stali novým účastníkem krajské soutěže 1.Btřídy. O úspěšné sezoně a nejbližších plánech jsme si povídali s jedním z trenérů Václavem Jarošem.

Ptát se zda jste byl spokojený s uplynulou sezonu je asi zbytečný nebo ne? "Tak určitě vládne spokojenost. Po jarní jízdě jsme uspěli i v baráži a postoupili. Co více k tomu říct."

Kdy jste začali myslet na to, že máte šanci probojovat se do baráže z druhého místa. Je nějaké období, kdy se podle vás začal ´lámat chleba´? "My měli v okresním přeboru velmi těžký los, když všechny silné soupeře jsme měli venku. Sledovali jsme, jak se vyvíjí soutěže v dalších okresech.V počátku jsme byli mezi okresy až pátí, cožnám moc šancí nedávalo. Mužstvo šlo zápas od zápasu a soustředilo se jen na svůj výkon. Klíčový moment, kdy se to asi zlomilo, byl v Kostelci a na Domažlicku hráli dva kandidáti na postup. Domažlice a Všeruby. Domažličtí zvítězili a Všeruby byly tím pádem mimo hru.My utkání s Kostelcem zvládli a tři kola před koncem jsme měli velkou šanci.Tu jsme chytli za pačesy."

Koho jste si v baráži nepřál a jak ji s odstupem času hodnotíte? "Tak určitě jsem si nepřál Poběžovice. To se také potvrdilo. Jejich série byla vyrovnaná. My si na Hrádek věřili. Já když dělal dorost, tak jsem ty kluky poznal a prakticky nás nic nepřekvapilo. Pomohla nám také znalost prostředí. Drtivá většiny kluků hrála s Hrádkem právě v dorostenecké kategorii. Byli jsme na soupeře velmi dobře připraveni. Oslavy byly bouřlivé, ale začátek soutěže se kvapem blíží."

Kdy zahájíte přípravu? "Tak máte pravdu. Oslavy se protáhly, ale skončily minulý týden ve středu (pozn. red.: Fotbalisté byli přijati na radnici starostou města). Do přípravy jsme vstoupili v sobotu účastí na domácím turnaji a teď už nás čeká jen tvrdá práce."

Objeví se v Bezdružicích nějaké posily nebo vstoupíte do soutěže s tímto kádrem? "Mámevytipované nějaké hráče. Chceme tým posílit o tři hráče a zvýšit tak konkurenci v mužstvu.Vsoučasné době se ale uskutečňují jednání, takže o jménech je předčasné hovořit. Úvodní zápas hrajete s dalším nováčkem, týmem s H. Huti."

Je to přijatelný soupeř? "Mysi nemůžeme vybírat. Podstatné je ale pro nás fakt, že v baráži se nechali tři hráči zbytečně vyloučit a tinám budou v úvodních kolech chybět. Byla to u některých z nich nedisciplinovanost. Jak vidíte vaše vyhlídky v 1. B třídě. Dalo si vedení a mužstvo nějaký cíl? První rok je vždy nejtěžší a já bych si osobně přál abychom se v 1.Btřídě zabydleli. To znamená, nehráli jen o záchranu, ale stali se mužstvem, které svými výkony bude do této soutěže patřit. To je moje přání. Samozřejmě vedení oddílu má v současné době skromnější přání a to hrát soutěž i v další sezoně."