a fotbalové divize zvítězil druhý Písek nad soupeřem, který na jaře ještě nezaváhal a v dosud odehraných zápasech získal maximální počet bodů. Jihočeši po bojovném výkonu porazili Tachov 3:1. Bylo to utkání jara, shodují se trenéři po divizním šlágru Písku s Tachovem.

"Zápas se vyvíjel podle předpokladů. Věděl jsem, že Písečtí mají silné standardní situace, a když nyní utkání hodnotím, tak ho rozhodly právě ony. Domácí mají tyto situace dobře nacvičené, bohužel jsme udělali několik školáckých chyb, a to byl rozhodující moment. Soupeř je kvalitní, hrál velmi dobře dopředu. Já jsem říkal, že to bude zápas jara a to se také potvrdilo. V divizi nejsem dlouho, ale co jsem viděl soupeře, se kterými jsme už hráli, nebo jsem si mapoval dopředu, byl Písek zatím nejlepším týmem," řekl k utkání trenér Tachova Zdeněk Slowik.

"Mně se utkání hodnotí mnohem lépe než mému kolegovi. Oproti zápasu s Hořovickem jsme tentokrát z menšího počtu šancí vytěžili maximum, dali jsme tři góly, které nám zajistily cenné vítězství. Střetli jsme se výborným soupeřem a musím říct, že informace, které jsem získal o Tachovu, nebo které na jeho adresu putovaly, byly pravdivé. Byly to hlavně zprávy o jeho konstruktivní hře ve středu hřiště, a to se v zápase potvrdilo. Pokud Tachov svůj tým po sezoně posílí, může být velkým favoritem příštího divizního ročníku. Měl jsem z utkání velkou obavu, ale získané informace o tachovských hráčích mně hodně pomohly. Ze zmiňovaného Kovaříka jsem měl obavu, protože je to hráč po těžkém zranění, který v minulých dvou zápasech pouze střídal, ale v Písku hrál od začátku utkání. Připravovali jsme se na to, že je nebezpečný, přesto nám po chybě naší obrany vstřelil gól. Myslím si, že pro diváky bylo utkání zajímavé, padly v něm čtyři branky a my získali tři body. Pro nás byl tento zápas klíčový a i příští duel na Doubravce nám může otevřít oči. Pokud i tam budeme bodovat, můžeme už o něčem uvažovat," řekl k utkání Jindřich Dejmal, jenž v současné době vede Písek.

Celý rozhovor s tachovským koučem si můžete přečíst v úterním vydání Tachovského deníku, kde také o utkání hovoří autor jediné branky Tachova Jaroslav Kovařík.