Předposlední kolo nejvyšší okresní soutěže o co bylo chudší o diváky, o to více se činili střelci. Zápasy pětadvacátého kola II. třídy přinesly doslova gólové hody. Zatímco o vítězi přeboru je už rozhodnuto, boj o záchranu je na základě víkendových výsledků otevřený a o přímým sestupujícím se rozhodne v posledním kole.
Návštěvnost ovlivnily zápasy evropského šampionátu ve fotbalu, a tak si do ochozů našlo cestu jen 353 příznivců, nejvíce v Tachově (90) a nejméně ve Stříbře (22). Kanonýři se činili a to právě ve Stříbře, kde padlo šestnáct! branek, z toho čtrnáct do branky domácí rezervy, nejméně dva v Halži. Celkem bylo k vidění 47 gólů. Střelecky na sebe upozornili pěti góly Boček z Částkova a P. Blažek z Boru. Rozhodčí napomínali 26 hráčů, vyloučeni byli Valenta z Částkova a Žalud z Tachova.  Ve dvou případech rozhodl o bonusovém bodu penaltový rozstřel, ve kterém byli vždy úspěšnější domácí Č. Halže respektive S. Damnov.
Ve Stříbře se utkala mužstva z opačných pólů tabulky.  Domácí rezerva šla sice už v šesté minutě do vedení, ale  Borští nejen vyrovnali, ale ještě do poločasu otočili výsledek ve svůj prospěch. Druhý poločas už nebyl Baník důstojným soupeřem a hosté si s chutí zastříleli. Pěti brankami se v borském dresu blýskl P. Blažek a hattrickem během neuvěřitelných šesti minut Jutka (2:14).
Plánští zaspali začátek utkání a prakticky celý první poločas. Lázně v závěru soutěže prokazují zlepšenou formu. Vedly už 0:3, ale dvě slepené branky domácích utkání ještě zdramatizovaly. Hosté už ale dokázali jednobrankové vedení uhájit (2:3).
Další zápas dvou celků, které mají v tabulce opačné postavení se hrál v Maršovkách a přesto, že Hraničář nenastoupil v plné síle a ještě hrál od 17. minuty bez vyloučeného gólmana Valenty, a měl gólově navrch. Pověst kanonýra opět prokázal Boček, který se trefil pětkrát. Lomští své příznivce zklamali a boj o záchranu je pro ně stále otevřený (9:3).
Tahák kola skončil v Tachově výhrou lídra soutěže, který tak jen potvrdil svou suverenitu. Slavoj porazil jednoho z nejvážnějších soupeřů na jeho hřišti a zaslouženě slaví postup do 1. B třídy (1:2).
Kšičtí šli brzo do vedení, ale Sulislav dokázala vyrovnat. Jak se ale později ukázalo, byla to pro ni „labutí píseň". Domácí se prosadili v koncovce ještě třikrát a zaslouženě zvítězili (4:1).
Není to poprvé, co Damnovští ztratili slibné vedení. Proti Kostelci vedli už 2:0, ale zaspali začátek druhého poločasu, kdy dali hosté kontaktní branku. O výhru přišli domácí v poslední minutě po trefě Steinera. Penaltový rozstřel zvládl lépe Damnov a připsal si další bod (2:2, PK 2:1).
Pro halžskou Čechii to bylo veledůležité utkání, které tak docela nezvládla podle svým představ. V souboji dvou nováčků tahali domácí za kratší konec. Černošín šel do vedení  brankou Klepsy. Domácí zklamali v koncovce a prodloužení naděje na záchranu se postaral kanonýr domácího celku Matoušek. Jeho vyrovnání přišlo minutu před koncem a Čechie hlavně zvládla penaltový rozstřel (1:1, PK 2:1)