Poslední podzimní kolo fotbalové druhé třídy přineslo zajímavé a pro mnohé příznivce i překvapivé výsledky. Vedoucí Částkov ztratil v dramatickém utkání bod s Damnovem, naopak Bor vyválčil tři body na hřišti třetího Kostelce. Na opačné straně tabulky drží černého Petra nováček z Třemešného a překvapivě je dole také Záchlumí, Erpužice a Sulislav.

Fotbalistům ale sezona ještě nekončí, o nadcházejícím víkendu se předehrává první jarní kolo.
Ve 13. kole přišlo do ochozů 272 diváků, nejvíce do Kostelce (60) a nejméně v Plané (20). K vidění bylo 44 branek. Nejvíce jich padlo v Plané (11) a nejméně ve Kšicích (2).

Rozhodčí napomínali 26 hráčů, v kole se „našel" jen jeden hříšník a to Jindřich Kotrc z Třemešného.

Tahákem kola byl určitě zápas druhého Boru na hřišti třetího Kostelce. Domácí neustále dotahovali vždy jednogólové vedení Boru. Za stavu 2:2 vše směřovalo k penaltovému rozstřelu, ale proti byl borský Janků, jenž deset minut před koncem zajistil hostům tři body (2:3).

Zápas dvou celků ze spodku tabulky vyzněl pro Erpužickou Jiskru. Sulislavským se nedaří a zlepšení nepřišlo ani tentokrát. Domácí závěr podzimu zastihl v dobré formě, začali střílet branky a i v tomto duelu tomu nebylo jinak (4:1).

Nováček z Třemešného nestačil na zkušenějšího soupeře. Černošín už v šesté minutě vedl 2:0 a opět potvrdil, že jeho výkony jsou hodně nevyrovnané. Tento zápas je ale k radosti příznivců zastihl v tom lepším rozpoložení (2:5).

Vysoká výhra Stráže nad posílenou Studánkou se nečekala. Dynamo zůstalo daleko za výkony z předchozích kol a domácí byli v koncovce mnohem produktivnější (5:1).

Zápas Kšic a Konstantinových Lázní přinesl jen dvě branky. Domácí sice vedli, ale sedm minut před koncem zápasu zajistil hostům remízu Nevařil (1:1, PK 3:4).

Střelecké hody byly k vidění v Plané, kde domácí „smetli" Záchlumí. Motor je zatím největším zklamáním soutěže. Bídnou formu potvrdil i v utkání, ve kterém mu hrozila potupná desítka. Plánští si s chutí zastříleli, když už po třech minutách vedli 2:0 (9:2).

Neuvěřitelný průběh mělo utkání v Maršových Chodech. V domácím dresu „řádil" Boček, autor všech branek svého týmu. Damnovští se ale favorita nezalekli a do kabin šli s jednogólovým vedením. To se ale v druhém poločasu nelíbilo Bočkovi a výsledek otočil. Když dvě minuty před koncem dal na 4:2, mělo být rozhodnuto, ale nebylo. Hosté v poslední minutě nejen snížili, ale následně i vyrovnali a připravili domácímu Hraničáři šok (4:4, PK 5:3).

Fakta k utkáním a sestavy najdete ve čtvrtečním vydání Tachovského deníku.