Okresní přebor druhé třídy měl na programu osmé kolo, ve kterém favorizovaná mužstva nepřipustila větší překvapení. Domácí prohra Damnova s Kostelcem už vzhledem k jeho současné formě tolik nepřekvapila. Tahákem byl určitě zápas dvou celků ze dna tabulky. V Třemešném si Erpužičtí připsali první bod v soutěži.

O víkendu padlo, oproti minulému kolu, jen 30 branek. Nejvíce v Maršových Chodech, záchlumský Motor inkasoval od Hraničáře šest branek. Nejméně jich viděli příznivci v Černošíně (2). Do ochozů přišlo 315 diváků, nejvíce v Boru (80) a nejméně v Maršových Chodech (30). Rozhodčí napomínali 21 hráčů. V kole musel předčasně pod sprchy Ivan Šetlík ze Kšic a po utkání ve Studánce neudržel nervy na „úzdě" Michal Piksa ze Sulislavi a za kritiku rozhodčího může očekávat trest.

Z pohledu postavení obou soupeřů se hrálo zajímavé utkání v Třemešném. Domácí nováček přeboru si dvěma slepenými góly zajistil v souboji dvou Jisker dvoubrankové vedení, ale to po přestávce ztratil. V penaltovém rozstřelu byli úspěšnější domácí. Erpužičtí tak získali v soutěži první bod (2:2).

V Maršových Chodech se hrálo, podle protokolu soutěže, utkání M. Záchlumí – Hr. Částkov. Motor mělo po incidentu v utkání s Borem uzavřené hřiště na jeden zápas a tak si jako „náhradní" vybral to v Maršových Chodech. Proti favoritu se dlouho držel, ale těsně před přestávkou šel Hraničář do vedení a po změně stran už dominoval. Skóre vždy navýšil dvěma rychle jdoucími góly po sobě (0:6).

Damnovská mizérie pokračuje. Domácí opět ztratili a to v souboji s Kostelcem. Vše podstatné se událo v posledních sedmi minutách (2:3).

Možná, že příznivci čekali od utkání více, hlavně ti Kšičtí. Domácí šli už ve druhé minutě do vedení, ovšem v desáté bylo vyrovnáno. Branko stroj se ale nekonal, v dalších minutách se střelci neprosadili. Hosté hráli posledních 25 minut bez vyloučeného I. Šetlíka (1:1, PK 4:5).

V Boru šli sice hosté v sedmé minutě do vedení, ale domácí ještě do přestávky stav otočili. Pojistku přidali až v samém závěru utkání (3:1).

Také v Plané šli hosté ze Stráže brzo do vedení, jenže ani oni ho neudrželi a nakonec prohráli. Domácí si tři body zajistili v posledních patnácti minutách (3:1).

Posílená Studánka o hráče bývalé rezervy FK Tachov vítězí a na to si její příznivci rádi zvykají. Sulislavští také jako hosté dlouho vedli, o jejich prohře se rozhodlo v poslední půlhodině utkání (4:1).

Fakta k utkáním a sestavy najdete ve čtvrtečním vydání Tachovského deníku.