Téměř půl svého života strávil na trenérské lavičce fotbalových týmů z Tachovska a Německa Miroslav Chada. V těchto dnech si už ale užívá „klidu", protože mnohé příznivce překvapil ukončením angažmá v Rozvadově.

„Zrálo to ve mě už dlouho. Je mě třiašedesát let a trénoval jsem třicet let. V Rozvadově jsem byl spokojený, za mým skončením nehledejte žádnou senzaci. Měl jsem možnost pokračovat, ale potřebuji si od trénování odpočinout. To je jediný důvod, nic jiného v tom není," řekl Deníku úspěšný trenér Miroslav Chada a vyvrátil tak jakékoliv dohady.

Vedení klubu bylo rozhodnutím překvapeno, ale respektovalo ho. „V Rozvadově jsem prožil vše co k trénování patří, ale ty radostné chvíle převládaly.

Velkou zásluhou na tom mají kluci, se kterými jsem spolupracoval a vedení klubu. Oni stojí za tím, že jsem prožil takové roky. Byla tam vždy výborná parta, tomu odpovídala celková atmosféra a zákonitě přišly i úspěchy," nešetřil chválou na adresu hráčů a funkcionářů kouč, jenž má za sebou úctyhodnou bilanci. Za svou kariéru trenéra zažil devět postupů a ani jeden sestup. Má za sebou i úspěšnou hráčskou kariéru. Odchovanec tachovského fotbalu si zahrál za tehdejší místní Duklu druhou ligu a pověst kanonýra naplňoval všude měrou vrchovatou.

Právě v Tachově nastartoval svou trenérskou kariéru, kterou v minulých dnech skončil.

„Odcházelo se mě s lehkým srdcem, protože Rozvadovští za mě nemuseli hledat náhradu. Už půl sezony jsem spolupracoval s Martinem Broncem, který jako asistent trenéra odvedl velký kus práce a prokázal své kvality. Právě on se posunul na post trenéra a já věřím, že je to ten správný člověk na svém místě," řekl na adresu nového trenéra.
Rozvadov pod vedením zkušeného Chady postoupil dvakrát do krajského přeboru. Soutěžní ročník v 1. A třídě vyhrál suverénním způsobem a zaslouženě si s předstihem zajistil postup do krajského přeboru. Mužstvo už ho jednou hrálo, ale vedení klubu po polovině soutěže účast pro nedostatek finančních prostředků administrativně odvolalo.

„Nebylo to příjemné, ale i to k fotbalu patří. Kluci si to vybojovali znovu a já byl rád, že jsem u toho byl. Je to pro mne příjemné zakončení mé trenérské kariéry," poznamenal kouč a na otázku Deníku, zda by ještě kývl na nějakou nabídku, pravil.

„Stále pracuji v Německu. Věřte, bylo náročné skloubit práci, dojíždění a další povinnosti s tréninkem. Říká se „nikdy neříkej nikdy", ale opravdu si to „volno" v současné době užívám. Na fotbal nezanevřu, ale budu si zápasy vybírat a užívat si to jako divák. V sobotu se těším do Rozvadova, kam přijede Koloveč," naznačil, jak bude v nejbližších měsících spjat s fotbalem Chada.