Fotbalisté TJ Chodský Újezd si z Lub přivezli za vítězství 2:1 tři body a okupují horní patra tabulky.

Trenér hostů Jiří Dufka měl soupeře dobře přečteného. „Na mé poměry se ale začalo hodně zostra. Tvrdá hra domácích tentokrát nezabrala, protože jsme opláceli stejnou mincí. Byl to boj o každý metr, ale bez šancí. Dobře jsme tentokrát drželi míč a domácí do zakončení nepustili," viděl první půli kouč hostů.

Po přestávce měli hosté územní převahu.V 67. minutě vystřelil z hranice šestnáctky Vyskočil domácí brankář Kodeš míč neudržel a Kurčík doklepl do prázdné branky – 0:1.

„Domácí poslali do hry další „věže" a do naší šestnáctky létaly míče, které ale „uklízel" Čepelák. Počínal si jako starý mazák," chválil gólmana trenér. Hosté pozorně bránili a vyráželi k protiútokům. Mezi 75. a 80. minutou mohli rozhodnout, ale dva brejky „zazdili" nepřesnou přihrávkou. V 82. minutě utekl L. Pikl ml., byl ve vápně sražen brankářem Kodešem a penaltu proměnil Trejbal – 0:2. Domácí upravili na konečných 1:2 až v nastaveném čase.

„Věřil jsem, že tam můžeme vyhrát. Domácí jsem viděl se Lhotou. Hráli přesně to, co jsem očekával a hráče na to připravil. Po domácím vyhoření jsme dovezli plusové body, které se na konci budou počítat. Tabulka je hrozně vyrovnaná. K záchraně nám chybí ještě pět, šest bodů. Dnes jsme sice nahoře, ale za dva týdny můžeme hrát dole o baráž," zůstává na zemi Dufka.

VD Luby – TJ Chodský Újezd 1:2
Poločas: 0:0. Branky: Pivoňka – Kurčík, Trejbal. Rozhodčí: Janda. ŽK: 4:3. ČK: 1:0. Diváci: 250.

Ch. Újezd: Čepelák – Beneš, Opava, Vejvoda, L. Pikl st., Trejbal, Vyskočil (91. Tomek), J. Pikl, Kurčík (72. L. Pikl ml.), P. Pikl, Jílovec).