Divizní mužstvo FK Tachov zvládlo sérii těžkých zápasů bez „ztráty kytičky" a v sobotu ho čeká jeden z těch relativně „slabších" soupeřů. Do Tachova přijede v průběžné tabulce desátá Čížová. Osmibodový náskok domácích v čele soutěže před druhým Táborskem B by se neměl po tomto utkání ztenčit. Trenér Zdeněk Michálek ale přehnaný optimismus krotí.

Do konce je ještě hodně kol a stát se může leccos. My se hlavně musíme poctivě připravit na každé utkání a to platí i proti Čížové. Ta moc branek nedává, ale také neinkasuje. Bude to zase o tom, zda se nám podaří dát brzy branku," naznačuje jakým směrem se bude pravděpodobně zápas ubírat, že to bude o dobývání branky hostů.

Tachované po dobře zvládnutém derby na Doubravce (4:1) si odsud přivezli i nějaké šrámy a trenér Michálek tak netrpělivě čeká na zprávu o zdravotním stavu Dvořáka a Hudce. Mimo hru jsou proto toto utkání dlouhodobě zranění Habart a Stružka.

„Přesně se potvrzuje co už jsem říkal. Před námi je ještě hodně kol a ten kádr není tak široký. Najednou mohou chybět čtyři hráči základní sestavy a všechno je jinak. Mimo hru jsou jasně Stružka a Habart. Rozhodnutí zda nastoupí Dvořák, jenž nedohrál na Doubravce a Hudec, kterého trápí koleno, si necháme po pátečním tréninku či až před zápasem," komentoval stav kádru tachovský lodivod, který si tak podle těchto slov nechá čas na sestavu do tohoto utkání až na poslední chvíli.

„Ať už nastoupíme v jakékoliv sestavě, věřím, že utkání zvládneme," je optimistou Michálek.

Utkání se hraje v sobotu od 17.00 hodin a řídí ho Trska.