Fotbalisté Tatranu Přimda zahájili zimní přípravu v sobotu prvního února a trénují jednou v týdnu a o víkendu. V neděli se poprvé představí svým příznivcům v přípravném utkání proti rezervě FK Tachov. Duel se hraje na umělé trávě v Tachově.

Přimdský Tatran je po podzimu se ziskem dvaceti bodů na sedmém místě krajské soutěže 1. B třídy. V tabulce má na sestupová místa náskok šesti bodů, na přední příčky ztrácí body čtyři. V tabulce pravdy „nasbíral mínus tři body. Cílem mužstva z podhradí je hrát ve středu tabulky a jak řekl asistent trenéra Josef Brouzda, chtějí soutěž v klidu dohrát.

„Máme hodně úzký kádr. Ve spolupráci s farmou v Lomu dáme mužstvo nějak dohromady. Po krátké anabázi v Německu se vrací gólman Jarda Landrgott, takže dalšího brankáře Jiřího Hlaváčka budeme moc využívat v útoku. Na odchodu je Tkáč a v Austrálii je Růžička. Hostování ukončil Andrle, který se vrátil do Kostelce a gólman Bobčík. Na začátku jara budeme postrádat Honzu Hečka, jenž je po operaci. Jinak kádr zůstal stejný," upřesnil pohyb v Tatranu jeho asistent.

Hráči minulý víkend absolvovali krátké soustředění. „Od pátku do neděle jsme trénovali v Přimdě za účasti deseti hráčů. Počasí nám přálo, takže jsme se dostali i na hřiště," upřesnil program Brouzda. Mužstvo nastoupí k herní přípravě poprvé zítra, kdy se ve 12.00 hodin utkání s FK Tachov B. Další program T. Přimda: 1. března 16.00 R. Trstěnice (UT Tachov), 8, března Mahring (UT Tachov), 15. března St. Bělá (UT Bělá).