Hned úvodní jarní kolo fotbalové 1. B třídy proti sobě svedlo dva zástupce z Tachovska. Stříbrský Baník hostil T. Přimda a odveta za podzimní prohru 1:3 se domácím nepovedla. Zápas skončil nerozhodně 1:1 a penaltový rozstřel lépe zvládli hosté.

V celku vyrovnané utkání nepřineslo žádný fotbalový „šlágr". K vidění bylo první poločas několik příležitostí na obou stranách, ale branka nepadla. Po změně stran se ujali vedení zásluhou Chmiela hosté, ovšem dvě minuty před koncem vyrovnal Hřebík. To už ale hrál Baník bez vyloučeného Hrušky.

„V utkání jsme začali aktivně a vytvořili si několik brankových příležitosti, které jsme bohužel neproměnili. V druhém poločase jsme dostali červenou kartu a krátce po ni jsme jsme soupeři vlastní chybou darovali vedoucí branku. Kluci, ale bojovali i v deseti a v závěru dokázali vyrovnat. Vzhledem k průběhu celého utkání byla remíza dle mého názoru spravedlivá," řekl k utkání jeden z trenérů Baníku Martin Dyk.

„Domácí byli běhavější, my se snažili držet míč na svých kopačkách. Baník měl nějaké šance, my ale také. Chmiel už mohl skórovat v prvním poločasu, sám na branku šel Stec. Po přestávce už jsme soupeře do vážnějších situací nepouštěli. Přesto Baník dokázal i v deseti ze standardky nakonec vyrovnat, což mě trochu mrzí. V závěru jsme měli ještě smůlu, když Karásek nastřelil dvakrát břevno. Plichta je ale asi spravedlivá. Bod navíc potěšil," zhodnotil zápas asistent trenéra Tatranu Josef Brouzda.

B. Stříbro – T. Přimda 1:1 (PK 3:5)
Poločas: 0:0. Branky: 88. Hřebík – 70. Chmiel. Rozhodčí: L. Fanfule. ŽK: 3:4. ČK: 1:0 (66. Hruška). Diváci: 100.

Baník: Kostelníček – Šimek, Hřebík, Hruška, Jareš – Petraška (82. Kertis), Bůžek, Pubrdle, Bláha – Florus, Blažek (65. Chlad). Trenéři Šedivý a M. Dyk.

Tatran: Landrgott – Krýsl, Kupilík, Sopko, Opava, Karásek, Kovárník, Karas, Stec, Chmiel, Demali. Trenér Sopko.