Trénovali několik hodin denně na hřišti v Tachově. „Dětem se věnuji už šestým rokem. Tehdy jsem začal trénovat s dětmi ze sousedství, chytilo mě to, klukům se začalo dařit a po dvou letech trénování jsem udělal první kemp v Plzni, kde se mi přihlásilo šestnáct dětí. Další rok bylo třicet dětí, letos je jich šedesát,“ popsal začátky svého trénování mládeže Šimr.

Červencový kemp v Tachově je jeho první v tomto regionu. „Znám se dobře s Pavlem Vaiglem, který trénoval tachovské fotbalisty, a tak jsme si řekli, že podobný kemp zkusíme v Tachově. Přihlásilo se nám šestnáct dětí a je to paráda. Většina těch dětí je z Tachova, někteří jsou z Plané,“ dodal.

Ti, kteří se do fotbalového kempu přihlásili, nemuseli být nutně na soupisce některého z fotbalových oddílů. Dveře byly otevřené pro každého, kdo se o tento sport byť jen trochu zajímá a chtěl si vyzkoušet, co v něm je. Stejně tomu bude příští rok, kdy by chtěl trenér kemp v Tachově otevřít znovu.
„V kempu se věnujeme činnostem, na které třeba někdy při běžném tréninku nezbývá tolik času. Převážně je to ale práce s míčem, nácvik obcházení jeden na jednoho, cvičení, kdy si v časovém limitu vyzkouší kluci sto kliček a podobně. Pak to formou různých herních situací procvičujeme,“ popsal Šimr s tím, že fotbalovou úrovní dětí z Tachovska je nadšen.

Děti se při pětidenním kempu (trval od pondělí do pátku) scházely po půl deváté ranní, první trénink začínal ve tři čtvrtě na devět. Za jeden den absolvovali chlapci šest tréninkových jednotek, celou dobu s míčem. Fotbalový den pro ně končil v půl páté odpoledne. Na konci dne si vždy zahráli mezi sebou fotbalový zápas, dokonce v replikách dresů světově slavných klubů, či národních týmů. „Koupil jsem dětské dresy Česka, Brazílie, Argentiny a Portugalska a v těch si děti zahrály,“ uvedl trenér.

Závěrem poděkoval za spolupráci Pavlu Vaiglovi a Petru Móžimu a pochválil tachovský fotbalový areál. „Málokterý ligový klub se může něčím takovým pochlubit, v tomhle areálu máte ligu mistrů,“ řekl s úsměvem.

Ilustrační foto
Základní i mateřské školy obsadili o prázdninách řemeslníci