Na vynikající třetí místo a na „předvádění" pohledného fotbalu chtějí navázat fotbalisté divizního FK Tachov. Přípravu zahájí ve čtvrtek pod vedením vele zkušeného trenéra Zdeňka Michálka, jehož příchod byl už dlouho dopředu avizován.

Na prvním tréninku by se měly představit výrazné posily, gólman Dan Houdek a „univerzál" Martin Knakal. Hostování v Tachově skončilo brankáři Filipu Hinterholzingerovi, jinak by měl zůstat, v minulé sezoně úspěšný kádr, pohromadě. „Rád bych byl ještě za jednoho útočníka. Sezona je dlouhá a je vždy lepší, když je kádr širší," nechal se slyšet trenér Michálek, který před své svěřence předstoupí poprvé na dnešním tréninku.

A co tachovské hráče v nejbližších dnech čeká? „Samozřejmě se v úvodu přípravy zaměříme na fyzickou kondici, ale nesmíme to přehánět. Prakticky za měsíc začíná soutěž, tak bych nerad, aby byli hráči nějak přetaženi, vstup do soutěže je vždy důležitý. Trénovat budeme úterý, středa, pátek a o víkendu sehrajeme přípravný zápas," nastínil program kouč, který na výsledky těchto zápasů moc nehledí.

„Půjdeme do nich rovnou z přípravy, hráči budou nastupovat z plné zátěže," podotkl tachovský lodivod. A jak vidí vyhlídky týmu v nadcházející sezoně?

„Kluci skončili třetí. V Tachově je kvalitní kádr a s posilami bychom měli být ještě silnější. Určitě chceme hrát hodně nahoře a atakovat ty nejvyšší příčky. Takovou představu mám já a také vedení klubu. Hlavně bychom měli předvádět fotbal, který se bude příznivcům líbit," dodal Michálek.