V úvodu se oba týmy oťukávaly a divák moc pěkného fotbalu neviděl. Domácí L. Hudec vyzkoušel v šesté minutě hostujícího brankáře Balíka a mířil pouze do jeho náruče. Na druhé straně na ostře centrovaný míč J. Hudce nikdo z jeho spoluhráčů nedosáhl. Další střelou se prezentoval domácí Hudec a opět pálil do rukavic gólmana. Centr J. Viterny slabě zakončoval Machač. Tentýž hráč nedosáhl ani na míč z kopačky Žemličky. Ve 20. minutě domácí chybovali, ale Kliment minul. Nelíbivý fotbal pokračoval na obou stranách. Tachované byli sice častěji u míče, ale jejich slabinou bylo zakončení. Pěknou střelou na sebe upozornil P. Šácha, ale Balík bravůrně vyboxoval na roh. Obrovskou šanci spálil zblízka Habart, když míč skončil vysoko v ochranné síti. Domácí se sice gólu dočkali, ale rozhodčí Šlapák ho neuznal pro ofsajd!? Tečku za prvním poločasem udělal nepřesnou ranou hostující Čermák.

V druhé půli provedli oba trenéři výměny na několika postech, ale kvalita hry se moc nezvedla. Toužimští už téměř Bobčíka neohrozili a ten se mohl vyhřívat před svým vápnem. Skóre mohl po dvou minutách otevřít střídající Mančál, ovšem míč si špatně zpracoval a nedal. Toužimský Hudec nevyzrál v souboji s Bobčíkem. Domácí měli v dalších minutách optickou i herní převahu, ale opět vyhořeli v koncovce. Nedal Hudec, mimo tyče skončila střela Janouška. Patnáct minut před koncem utkání „zazmatkovala“ domácí obrana. Naštěstí pro ni z úhlu přestřelil Hatěk. Na opačné straně hlavičkoval P. Šácha nad břevno. Habart byl pomalejší než Balík a když nechal za sebou míč L. Hudec, vypadalo to na bezbrankovou remízu. Tři minuty před koncem přestali domácí hráči nepochopitelně hrát. Čekali na hvizd rozhodčího, ten nechal pokračovat ve hře a Moravec zblízka neměl těžkou úlohu 0:1. Závěrečné snaha Tachova alespoň o vyrovnáví skončila nezdarem. Jan Viterna a po něm Habart neměli v koncovce potřebný klid a štěstí..

„Musím přiznat, že jsme opět nepodali dobrý výkon. Hlavně v první půli jsme si vypracovali několik pěkných šancí, ale bohužel je neproměnili. Ve druhé části jsme dostali soupeře i pod tlak, chybělo trochu štěstí, ale hlavně vázlo zakončení. Nemáme bohužel kreativního hráče, který by chytrou přihrávkou dokázal překonat obranu soupeře,“ shrnul utkání domácí trenér Jaroslav Pták.

FK Tachov SK Toužim 0:1

Poločas: 0:0. Branky: 87. Moravec. Rozhodčí: Šlapák Hudcová, Šichevičová. ŽK: 1:1. Diváci: 60.

Tachov: Bobčík Tušl, Kaše. J. Viterna, Folejtar, P. Šácha, Dvořák, L. Hudec, Machač, Žemlička, Habart. Střídali Mráz, Mančal, Janoušek, Hutta a Földeši.

Stanislav Sýkora