Mužstvo HC Tachov se v devátém kole Krajské soutěže Plzeňského kraje skupiny A představilo po delší pauze opět v domácím prostředí proti soupeři z loňského čtvrtfinále play-off. Tachované ve vydařeném utkání rozdrtili HC Holýšov 9:1.
„My chtěli naplno bodovat, abychom potvrdili umístění v první trojici tabulky. Po čtrnáctidenní herní pauze jsme začali ve vlažném tempu a dlouho se hrál vyrovnaný hokej," prozradil jasný cíl manažer domácího týmu Petr Vrána. Je nutno dodat, že ani jedno z mužstev nenastoupilo do utkání kompletní. „Trenéru Brzobohatému chyběli čtyři hráči základní soupisky ze zdravotních a pracovních důvodů. Hostům pak hlavní hvězda týmu, Radek Matějovský, který dlouhá léta působil v Plzni a extraligovou kariéru zakončil v BK Mladá Boleslav v roce 2011, a jeho absence na ledě byla znát," poznamenal k sestavám manažér.

Hrstka příznivců se první branky dočkala ve 14. minutě, kdy Lešňanský našel najetého Dlouhého a ten se i proti dotírajícímu a faulujícímu bekovi hostí prosadil – 1:0. O minutu později potvrdil zvýšenou aktivitu domácích Malý po asistenci Dlouhého, kterému ke skórování dopomohl dobře clonící Martinec. První třetina skončila 2:0.

Po přestávce domácí pokračovali ve své hře. „Soupeře jsme přehrávali pěknými kombinacemi a ve 20. minutě přihrávku Dlouhého zužitkoval Šmejkal – 3:0. Stejný hráč se prosadil ve 23. minutě a bylo to už 4:0," popsal gólové momenty tachovský manažer, který se pak, jak se později ukázalo, díval na čestný úspěch hostů. Běžela 26. minuta, domácí obrana chybovala a trest přišel z hole Harazina. Domácí ale inkasovaná branka „nevykolejila" a během 29. minuty dvěma slepenými góly vzali Holýšovu sebemenší naději na případné zdramatizování průběhu tkání. Nejdříve se prosadil Schicker a poté druhý gól v zápase vsítil Dlouhý. Do kabin odcházely týmy za stavu 6:1.

Ani ve třetí třetině se obraz hry nezměnil a bylo jasné, že výsledek utkání bude jen otázkou skóre. Ani druhý brankář hostí Griga nedokázal čelit s chutí hrajícím borcům HC Tachova, ve 35.minutě kapituloval po gólu Dlouhého, který tak završil svůj hattrick. „Radek tím podtrhl svůj výborný výkon v tomto utkání," chválil hráče manažer. Ve 35. minutě se po pěkné kombinaci Hřebíka a Beleše opět prosadil Šmejkal – 8:1. Gólový účet utkání završil svou druhou brankou v utkání Schicker. Domácí v utkání pohodově zvítězili 9:1 a posunuli se v tabulce na druhé místo. Dlouhý a Šmejkal si připsali hattrick.

„Po celé utkání jsme dominovali ve všech herních činnostech. Nepustili jsme soupeře do žádného tlaku a pozitivní byla souhra celých pětek, která se projevila i v produktivitě střelců. Vedení mužstva těší i zatím nejnižší počet obdržených branek ze všech mužstev soutěži," zhodnotil utkání Vrána.

HC Tachov – HC Holýšov 9:1
Třetiny: 2:0, 4:1, 3:0. Branky: 14. Dlouhý (Lešňanský), 15. Malý (Dlouhý), 20. Šmejkal (Dlouhý), 23. Šmejkal (Schicker), 29. Schicker (Sluka), 29. Dlouhý (Malý, Martinec), 35. Dlouhý (Malý, Lešňanský), 39. Šmejkal (Beleš, Hřebík), 43. Schicker (Martinec) – 26. Harazin (Bruml, Kasik). Rozhodčí: Pressl – Kosnar, Lincmajer. Vyloučení: 2:2. Diváci: 15.

Tachov: Hliboký – Mucha, Hřebík, Schicker, Lešňanský, Malý, Martinec, Dlouhý, Beleš, Šmejkal, Sluka. Trenér M. Brzobohatý.

Další utkání sehrají borci Tachova doma v sobotu od 16.00 hodin s posledním týmem soutěže z Radobyčic.