V devátém kole divize přivítali fotbalisté FK Tachov poslední tým aktuální tabulky Slavoj Český Krumlov. Ten přijel na západ Čech už v plné síle a dokázal po poločase 1:0 zvítězit nakonec 2:0. Domácí potřetí za sebou nedokázali prolomit střeleckou smůlu a nedali opět jediný gól. Přitom šance si vytvořili a nastřelili dvakrát břevno krumlovské branky.

Zápas za nefotbalového, zimního počasí na podmnáčeném trávníku, rozhodovala s přehledem trojice rozhodčích ze sousedního Německa. První vážnější akci měli domácí, ale Dvořák ji zdárně nedokončil. Po něm mířil vedle hostující Beránek. Hudec byl pomalejší než gólman Šiller v sedmé minutě. Potom zahrával Tachov první rohový kop a Jan Viterna mířil hlavou těsně vedle branky. Na druhé straně vykopával z čáry Tušl a další šanci nedal Zatloukal. Kaluž vody zastavila ve slibné příležitosti domácího Hudce. V 19. minutě vypracoval míč pro Dvořáka nestárnoucí Mráz, ale ten těsně minul. Tentýž hráč nevyzrál na Šillera o pár minut později. Ve 24. minutě se s notnou dávkou štěstí trefil skoro z půlky hřiště Zatloukal. Jeho dlouhý lob zapadl Ptákovy pod „víko“ a Krumlov šel do vedení - 0:1. Dvě minuty po vedoucí brance otřásl břevnem hostů L. Viterna. Vacek vyzkoušel prokřehlého Ptáka a na druhé straně po centru Mráze nedal opět mladý Dvořák. Potom zahrával serii rohů Tachov a při jednom z nich těsně minul hlavou branku Tušl.

Druhá půle začala několika nepřesnostmi na obou stranách. Domácí se snažili o kontaktní branku, ale trápili se jako v posledních duelech. Hodně míčů tlačili středem a tam jim toho hosté moc nepovolili. Svoje sehrál i těžký terén. V 52. minutě po závaru u hostů se míč lehce otřel o břevno a obrana nebezpečí zažehnala odkopem. Dvě minuty poté chybovali domácí a Koritar neměl problém skórovat – 0:2. Střelec druhé branky utekl po lajně, ale naštěstí pro Tachov nedobře zakončil. Svěrenci trenéra Ptáka se dále snažili o otočení stavu, ale štěstí se začalo od nich odvracet zády. Tušl hlavou překonal val hostů, přesto na čáře jeden z beků na poslední chvíli zabránil jisté brance. Tachovský bek si chvíli po akci vysloužil od arbitra jedinou žlutou kartu zápasu za ostřejší zákrok na půli hřiště. Dvakrát Hudec a mezi tím kapitán Kaše se snažili marně zlomit střelecké prokletí, ale marně. Hosté z jihu Čech si odvezli cenné tři body. Naopak domácí odcházeli ze hřiště opět se svěšenou hlavou.

„Pochopitelně jsem zklamaný z našeho výkonu a hlavně ze ztráty tří bodů. Tahali jsme mnoho akcí zbytečně středem namísto abychom hráli po křídlech, jak jsme byli zvyklí. Vytvoříme si opět šance a opět je nedáme, proto prohráváme. Rozhodující byl asi první gól z úhlu a pomalu a z půlky hřiště. Porážíme se nedůslednou hrou, hrajeme dobře až před soupeřovo vápno, ale v něm už nic nevymyslíme, nezakončíme,“ shrnul výstižně zápas trenér FK Tachov Jaroslav Pták.

FK Tachov – Sj. Č. Krumlov 0:2

Poločas: 0:1. Branky: 24. Zatloukal, 54. Koritar. Rozhodčí: Bode – Hofmann, Heidt (vš. Německo). ŽK: 1:0. Diváci: 110.

Tachov: Pták - Mráz, L. Viterna, Kaše, P. Šácha (60. Pavel Hobza), J. Viterna, Hudec, Habart, Dvořák (56. Janoušek), Folejtar, Tušl.

Stanislav Sýkora