Divizní fotbalisté Tachova chtěli odčinit porážku v derby s Dobravkou a Aritma Praha neměla být nepřekonatelnou překážkou. První poločas tomu také nasvědčoval, domácí vedli 2:0 a vše nasvědčovalo tomu, že body zůstanou v Tachově. Po přestávce ale došlo k obratu a hosté z Prahy si dokonce odvezli tři body.

První nepřesnou střelu vyslali nad branku Ptáka hosté už ve druhé minutě, ale domácí už v dalších minutách byli aktivnější. V šesté minutě chyběla průniku Dvořáka lepší finální přihrávka a stejně dopadly další slibné akce. Aritma zahrozila Pánkem, ovšem jeho střela skončila na těle obránce Tušla. Tachované byli aktivnější, chybělo však lepší řešení slibně se rozvíjejících akcích ve finální části. To neplatilo v 18. minutě kdy po akci Habarta se dostal do zakončení Malý a nezaváhal – 1:0. Hosté se v dalších minutách snažili o větší aktivitu, ale ztroskotávali na dobré obraně FK. Ve 25. minutě přišla další pohledná akce domácího celku. Malý přihrál Šáchovi, jenž se uvolnil přes dva hráče a míč mu „ukradl" lépe postavený Mančál a skóroval – 2:0. Také další minuty patřili Tachovanům, kteří předváděli dobrý fotbal. V posledních deseti minutách před přestávkou měli jasně navrch a měli příležitosti přidat třetí branku. Hudec vystřelil nad branku, po akci stejného hráče a Rudy hlavičkoval Dvořák z výhodné pozice těsně vedle tyče. Malého pokus skončil nad břevnem a střelu Šáchy kryl gólman Kudrnáč.

„Ze strany kluků to byl velmi dobrý výkon. Škoda jen, že jsme  nepřidali ještě další branku, příležitosti tam byly," řekl k prvnímu poločasu trenér FK Zdeněk Bečka. 

První útok po přestávce podnikli domácí, Malý uvolnil Hudce, který vystřelil nad branku. V 52. minutě přišel jeden z klíčových okamžiků druhého poločasu. Domácí obrana nechala zcela volného Pánka a ten dělovkou, kdy míč „zaplaval", skončil v síti – 2:1. Vzápětí hlavičkoval vedle Ludvík a hosté byli jako politi živou vodou. Pravým opakem byli Tachované. V 58. minutě se do obrovské šance dostal Rybka, gólman Pták jej však vychytal. O tři  minuty později se situace opakovala, sám před brankářem byl Ludvík, stav se neměnil. V dalších minutách se Tachované „sebrali", dostávali se před šestnáctku hostů i do ní. Mančál zakončil nepřesně, sporný moment, kdy hosté zahráli při průniku Šáchy rukou zůstal rozhodčím nepovšimnutý, stejně jako střet Habarta s obráncem. Arbitři domácím tak zjevně „nepřáli" ani při podražení Hudce. Ten však podražení „přihrál" a píšťalka zůstala němá. Na hřišti přibylo nervozity. Hosté si po celé utkání často pomáhali nedovolenými zákroky a když rozhodčí zjevně „šetřil" kartami, byla to voda na jejich mlýn. V 69. minutě se ocitl opět zcela sám před šestnáctkou Tachova Pánek, tentokrát se mezi tyče netrefil. Čtyři minuty na to už byl ale úspěšný a po standardní situaci vyrovnal – 2:2.

Poslední patnáctiminutovka byla hektická a při snaze domácích vzít si opět vedení v utkání, jim chybělo více klidu v závěru akcí, které tak většinou končily nepřesnou přihrávkou či střelbou. V 83. minutě se na hranici pokutového území zpracoval míč Malý a z voleje střílel těsně nad branku. Tři minuty na to přišel rychlý protiútok hostů, který zakončil střídající Rybka – 2:3. Poslední minuty už byly ve znamení marné snahy domácího celku alespoň o vyrovnání. Hosté chytře bránili a v nastaveném čase svou výhru dokonce potvrdili čtvrtým gólem. Jeho autorem byl další střídající hráč Preisler – 2:4.

„O přestávce jsem kluky upozorňoval na hráče hostů Rybku, který šel na hřiště. Bohužel, jsme ho nedokázali pokrýt a hostům po kontaktním gólu narostla křídla. V druhém poločasu se také projevilo, že tři hráči museli nastoupit se sebezapřením. My to utkání nezvládli, i když jsme ho měli dobře rozehrané," dodal Bečka.

Tachov: Pták - Ruda, Šácha, Malý, Habart, Viterna, Hudec, Mančál, Dvořák, Folejtar, Tušl. Střídal Žemlička.