Měl to být, podle postavení v průběžné tabulce, pro Chodský Újezd pohodový zápas. Opak byl pravdou. V utkání 26. kola 1. A třídy porazili Dufkovo hoši třináctý Dioss Nýřany 3:2 a hodně se v něm trápili.

„Vůbec to nebyl snadný zápas. V této fázi soutěže už nerozhoduje postavení v tabulce, ale vůle a hlad po výsledku," řekl na úvod k utkání trenér domácích Jiří Dufka.

Chodský Újezd nevstoupil do utkání podle svých představ a na pažitu v Horní Jadruži se hrál nezáživný fotbal.

„První poločas jsme začali velice špatně, z naší strany to byl nejhorší poločas v sezoně. Nebyli jsme schopni si přihrát. Soupeř také nic nepředvedl, ale chtěl výsledek. Hodně jsme mu k němu pomohli ve 26. minutě. Místo křížné přihrávky L. Pikl dával po levé straně, míče se zmocnili hráči Nýřan a do odkryté obrany šel míč na zcela volného hráče a ten dal do prázdné branky," popsal trefu Staňkova domácí kouč. Pro hráče Chodského Újezdu mohlo být ještě hůře, ale Nýřanští šanci neproměnili. Domácí si za celý poločas vypracovali jednu příležitost a tu Tomek nedal.

O přestávce bylo v kabině domácích rušno, hlavní slovo měli trenér a kapitán J. Pikl. „Rozprava" pomohla, za dvanáct minut domácí výsledek otočili. Nejdříve po krásném solu zavěsil Jílovec , když obešel z poloviny hřiště čtyři hráče. To běžela 48. minuta a dvě na to byl faulován v šestnáctce Opava a pokutový kop Trejbal proměnil. O sedm minut později Trejbal střelou z osmnácti metrů dal na 3:1.

Hosté byli na odpis, ale my je svou vlastní chybou dostali v 66. minutě do hry. Nýřanští vrhli všechno do útoku a domácí neměli sílu zakončit některý z protiútoků. Po brance volaly hlavně pokusy Vyskočila a Trejbala. Přes snahu si ale hosté šanci nevytvořili.

„Tak špatný fotbal jsme už dlouho nehráli. Nedalo se na to kromě patnácti minut druhého poločasu ani koukat. Jsem spokojen jen s třemi body, které jsme si snad ani nezasloužili," byl kritický ke svému mužstvu Dufka.

TJ Chod. Újezd – Dioss Nýřany 3:2
Poločas: 0:1. Branky: Jílovec 2, Trejbal – Kočí, Sláma. Rozhodčí: Pohančeník. ŽK: 0:3. Diváci: 75.

Ch. Újezd: Čepelák – Beneš, L. Pikl ml., Vejvoda, L. Pikl, Trejbal, Vyskočil, Jílovec, J. Pikl, Kurčík, Tomek, Střídal Opava.