Los desátého kola České fotbalové ligy určil nováčku soutěže FK Tachov za soupeře SK Brozany. Na městském stadionu vidělo více než dvě stovky příznivců zajímavý zápas. Hosté nezůstali své pověsti nic dlužni a hráli fotbal s otevřeným hledím. Domácí museli otáčet nepříznivý stav a po dvou brankách Dvořáka a Knakala zvítězili 4:1.

Hosté od úvodních minut naplňovali svou filozofii a byli Tachovu více než vyrovnaným soupeřem. Dostávali se často před šestnáctku a v deváté minutě se sám před Houdkem ocitl Stibor. Domácí gólman svůj tým, stejně jako v dalších minutách, podržel. Své umění prokázal i Vacho v brance Brozan a to hlavně při hlavičce Dvořáka a zakončení Hrdličky. Domácí se postupně dostávali do hry, ale v 16. minutě jejich „rozlet" zastavil Uka, která sám před gólmanem nezaváhal – 0:1. Tachované si po inkasované brance vynutili převahu, ovšem příležitosti Hrdličky a Knakala brankou neskončily. Ve 23. minutě zahrával Hudec trestný kop a míč po skrumáži odvrátil těsně vedle branky obránce Brozan. Hosté využívali každé příležitosti k ohrožení svatyně Tachova a ve 27. minutě hlavičkoval Nehoda těsně vedle. Domácí se vyrovnání dočkali ve 31. minutě, kdy se po dlouhém autu Knakala prosadil ve vzduchu Dvořák – 1:1. Přes zakončení Matase, Rudy a Kravara se už stav do konce poločasu nezměnil.

Běžela druhá minuta druhé půle a před Houdkem se „zjevil" zcela osamocený Benda. Domácí gólman ale předvedl výborný zákrok. V 54. minutě byl stejně úspěšný jeho protějšek Vacho, kterého nepřekonal Hrdlička. Skóre se měnilo v 58. minutě, kdy se po rohovém kopu Hudce prosadil hlavou Knakal – 1:2. Vzápětí mohl zvýšit Hrdlička, ale gólman Brozan byl při jeho střele mužem na svém místě. Navýšení skóre se domácí dočkali v 69. minutě. Míč do sítě po přihrávce Hudce usměrnil do branky střelou z voleje Dvořák – 3:1. Minutu na to mohli hosté snížit, Uka však pálil nad. S chutí hrající Dvořák v 74. minutě zakončoval tvrdou střelou, ovšem gólman byl pozorný. Kapituloval až v 75. minutě, kdy sice dvě střely vyrazil, ale při dorážce důrazného Knakala už byl bezmocný– 4:1. Poslední čtvrthodinu už domácí kontrolovali hru, před brankou Brozan bylo několik závarů, ale stav už se neměnil. Poslední minuty se dohrávali v poklidu.

„My začali, nevím proč, strašně nervozně. Do inkasované branky byli hodně křečovití. Báli se hrát a čekali na ránu. Bylo dobré, že se nám podařilo do půle vyrovnat. Po přestávce už se na to dalo koukat, předváděli jsme krásné akce, dali tři góly a měli ještě další šance. Druhá půle se povedla. Pro nás jsou to důležité body," řekl k utkání trenér Tachova Stanislav Purkart

FK Tachov – SK Brozany 4:1
Poločas: 1:1. Branky: 32. a 69. Dvořák, 58. a 76. Knakal. Rozhodčí: Šedivka. ŽK: 3:4. Diváci: 215.

Tachov: Houdek – Ruda (83. M. Šácha), Knakal, Matas, P. Šácha (81. Folejtar), Staněk, Habart, Kravar, Hudec, Hrdlička, Dvořák (88. Žipaj). Trenér: Purkart.