Divizní FK Tachov prodloužil svou sérii výher na čtyři. Cestu k vítězství 3:0 nad nováčkem soutěže, týmem TJ Klatovy, neměl těžkou. Necelá dvě stovka příznivců mohla a odcházela z městského stadionu spokojena s výsledkem, ale skóre a hlavně herní projev mohly být vyšší a lepší.

Klatovští šli do utkání s otevřeným hledím, domácím byli ještě v prvním poločasu vyrovnaným soupeřem, ale po přestávce už to byl „tah" na jednu branku. Tachované ale zahazovali jednu příležitost za druhou, nakonec z toho bylo „hubené" vítězství 3:0.

Skóre utkání otevřel ve 32. minutě kapitán Viterna, který po dlouhém auto Knakala poslal odražený míč zpoza šestnáctky do sítě. „Nacvičujeme to na tréninku. Martin hází dlouhé auty na Fandu Dvořáka a ten se to snaží prodloužit, nebo nějak sklepnout na spoluhráče. Tentokrát se míč dostal ke mě a „zaplať pánbůh" to tam spadlo," popsal svou trefu kapitán. „Utkání se určitě nevyvíjelo podle našich představ. Nehráli jsme vůbec dobře, bylo to pomalý, líný. O přestávce jsme si něco řekli a druhý poločas už byl z naší strany lepší. Zahodili jsme ale dost příležitostí," viděl vítězné utkání Viterna.

Na 2:0 upravil v 65. minutě Sadílek, jenž pohotově přehodil gólmana Rojíka. „Hosté měli odkop od branky. Důležité bylo, že já si vyměnil místo s Fandou Dvořákem, který je lepší hlavičkář a to se vyplatilo. Fanda vyhrál souboj a našel mě. Já předběhl obránce a šel sám na gólmana, který zůstal venku z brány. Nechtěl jsem nic vymýšlet, tak jsem jej přehodil a spadlo to tam," popsal svou gólovou akci pracovitý záložník. „Uznávám, že první půle nebyla z naší strany nejlepší, ve druhé už to bylo lepší. Výhra 3:0 se počítá, za týden už si nikdo nevzpomene, důležité jsou tři body. Pro nás je to snový začátek, kdo počítal, že třeba po zápasech v Českém Krumlově a ve Varech budeme mít dvanáct bodů," poznamenal Sadílek.

Tachované se v dalším kole utkají s Malše Roudné.

Ohlasy dalších hráčů po úspěšném utkání si můžete přečíst v úterním vydání Tachovského deníku, stejně jako informace z utkání 1. A třídy Chodský Újezd - Stod. .