Západočeské divizní derby mezi FK Tachov a SK Senco Doubravka mělo nečekaně hladký průběh. Žádné drama se nekonalo, protože domácí využili okének v obraně Senca a už v šesté minutě vedli 2:0. Ještě do poločasu přidali Tachované další tři branky. K vysokému vedení přispěl hattrickem Dvořák. Po přestávce už žádná branka nepadla, přítomní diváci se ale nenudili.

Domácí na svého soupeře vlétli a už ve třetí minutě hlavičkoval vedle Šácha. O minutu později už Tachov vedl, když rohový kop Hudce usměrnil do branky hlavou Dvořák – 1:0. Za další dvě minuty vybojoval Dvořák míč, předložil Kovaříkovi, který se uvolnil a nezištně vrátil Dvořákovi – 2:0. Hosté ohrozili branku Houdka v 11. minutě, ovšem Tříska neměl přesnou mušku. Tachované ale na hřišti vládli a další branku měl na hlavě Knakal, míč šel nad břevno. Stav se měnil ve 22. minutě, kdy si gólman Bouzek před dobíhajícím Knakalem srazil centrovaný míč Sadílka nešťastně do branky – 3:0.

Doubravka se sbírala z těžkého direktu a snažila se s výsledkem něco udělat. Ve 25. minutě střílel Petrželka vedle. Největší příležitost ke vstřelení branky měli hosté ve 28. minutě, kdy po nedorozumění Viterny a Houdka netrefil Petrželka prázdnou branku. Tolik otřepané nedáš, dostaneš se potvrdilo minutu na to. Dvořák završil svůj první hattrick v dresu mateřského Tachova – 4:0. Pro hosty mohlo být ještě hůře, protože se ve výhodné pozici ocitl Kovařík, ale na poslední chvíli mu zablokoval gólovou střelu obránce. Hráči Doubravky se snažili s výsledkem něco udělat, jejich zakončení ale bylo nepřesné, stejně jako v případě kapitána Švece. Skóre se měnilo v 37. minutě a opět na straně domácích.

O nepopulárního „bůra" v síti Senca se postaral Sadílek, jenž chytrým obloučkem nachytal gólmana Bouzka – 5:0. Dvě minuty na to mohlo být pro hosty ještě hůře, když prudký centr Hudce vyrazil gólman se štěstím na tyč.

Do druhého poločasu vstoupili hosté koncentrovaněji a lépe bránili. Přesto měl Tachov v 59. minutě hodně blízko k další brance. Po rozehraném signálu trefil zpoza šestnáctky Hudec břevno. Dvě minuty po tom Hudec znovu napřáhl a vyprášil rukavice Bouzka. Domácí kouč Michálek v dalších minutách stáhl ze hry autora hattricku Dvořáka a další hráče. Než se domácí „srovnali", Doubravka měla několik slibných útoků, ovšem do příležitosti se nedostala. Brankou neskončily průniky Vylety, dva pokusy agilního Švece zneškodnil Houdek. Akce Ungra skončila jen rohovým kopem. Poslední střelu zápasu vyslal domácí Habart, míč skončil nad břevnem. Po té se rozhodčí Ulrich nadechl k závěrečnému hvizdu.

„Myslím si, že první poločas jsme odehráli tak dobře, že to snad ani líp neumíme. Druhý už to bylo jiný, hráli jsme aby nedošlo k zranění, bylo to opatrný. Přesto jsme měli jednu, dvě branky přidat. Po dnešku můžeme být spokojeni," zhodnotil utkání trenér Tachova Zdeněk Michálek.

Fakta k utkání najdete v pondělním vydání Tachovského deníku.