Úvodní jarní kolo okresního přeboru druhé třídy ve fotbalu nepřineslo žádné překvapení. Až další zápasy naznačí, jak na tom jednotlivé celky jsou po zimní přípravě a jaké budou jejich ambice.

V patnáctém kole padlo 26 branek, nejvíce pak ve Studánce (8) a nejméně ve Kšicích a v Erpužicích (2). Rozhodčí napomínali 30 hráčů, červenou kartu viděli Petr Hrabovský a Papoušek oba z Částkova, F. Kasl z Erpužic, R. Havel z Černošína, L. Dýdek ze Kšic a D. Vitoň ze Stráže. Do ochozů přišlo 395 příznivců, nejvíce v Boru (80) a nejméně v Lázních (30).

Kšičtí potvrdili svou kvalitu a ambice. Po bezbrankovém poločasu rozhodli o výhře domácích Holý a L. Dýdek. Obě mužstva dohrávala bez vyloučeného hráče (2:0).

Dynamo se sice snažilo, ale na straně Plané byla kvalita. Po ještě vyrovnaném poločasu měli hosté po přestávce navrch, i když o vysoké výhře rozhodli až v závěru (2:6).

V Erpužicích se utkala mužstva, která moc branek nedávají. Potvrdilo se to i tentokrát. Více spokojeni byli domácí (1:1, PK 5:4).

Borští vedli už 3:0, ale nebylo to poprvé, co si zkomplikovali za jasného vedení „život" (3:2).

Bezdružičtí zúročili své zkušenosti a zaslouženě si ze Záchlumí odvezli tři cenné body (1:2).

Hraničář dohrával bez dvou vyloučených hráčů, přesto měl blízko k remíze. Lázně ale vedení udržely a vybojovaly důležité tři body (2:1).

Sulislavští nedokázali opět využít domácí prostředí a ztratili s Damnovem všechny body (1:2).

Fakta k utkání a sestavy všech celků najdete ve čtvrtečním vydání Tachovského deníku.