Hned první kolo Západočeského poháru vystavilo stop fotbalistům B. Stříbro. Účastník Přeboru Plzeňského kraje nezvládl zápas v Heřmanově Huti. Domácí zvítězili 3:2, když v samém závěru ještě neproměnili hosté pokutový kop.

První poločas se hrál pod taktovkou Baníku, ale moc šancí k vidění nebylo. Nejblíže ke vstřelení vedoucí branky měl stříbrský P. Andrle, ale trestuhodně zahodil. Hosté se nakonec dočkali ve 26. minutě, kdy se trefil Charvát – 0:1. Po změně stran už domácí přidali na důrazu zejména v koncovce a po hodině hry už vedli 2:1. V 72. minutě ještě vyrovnal Kasl – 2:2, ale devět minut před závěrem se dostala Heřmanka opět do vedení. Hosté měli ještě v 85. minutě velkou šanci alespoň vyrovnat, ale Kasl pokutový kop neproměnil. Domácí se tak mohli radovat z vítězství a postupu do druhého kola. Pro Baník pouť pohárem prakticky skončila dříve než začala.

„Nastoupili jsme v kombinované sestavě a na souhře to bylo znát. V poháru dostali šanci hráči širšího kádru,“ řekl Deníku trenér B. Stříbro Milan Tůma a dodal: „Samozřejmě nemohu být spokojený s výsledkem, ale duel splnil charakter přípravného zápasu.“

STŘÍBRO: Kostelníček – Plocar, Šaman, Valena, Sláma, Charvát, Kasl, P. Andrle, Ichnatolya, Sásik, Hřebík.