Mužstvo B. Stříbro přijelo z Holýšova s prázdnou. V utkání Přeboru Plzeňského kraje ve fotbalu podlehlo domácímu Stafinu 2:1 po poločasu 1:0. Od úvodních minut byl Baník domácímu celku vyrovnaným soupeřem a rušno bylo před oběma brankami. Hosté se dostali i do některých slibných situací, ale nejblíže ke vstřelení branky měl Cvachouček.

Jeho pokus skončil ale nepřesnou koncovkou. Baník nebyl ve 31. minutě dostatečně pozorný a domácí z rychlého autového vhazování využili jeho zaváhání a skórovali Jenišem – 1:0. Obraz hry z úvodu zápasu se nezměnil ani v dalších minutách, ovšem diváci se do konce poločasu další branky nedočkali. „Holýšovští potrestali naši chybu. Škoda, že jsme nedokázali dotáhnout do konce některé slibné akce. Před vedoucím gólem jsme měli vhazovat my, ale domácí vzali míč a využili váhavosti arbitrů i našich hráčů,“ poznamenal k prvnímu poločasu trenér Baníku Stříbro Milan Tůma, který mohl být ale spokojený se vstupem do druhého poločasu.

Baník začal lépe než soupeř a hodně blízko měl k vyrovnání Houdek. Postupoval sám na gólmana, ovšem branku nedal. Stříbrští nadále hráli s domácím týmem více než vyrovnanou partii. V 61. minutě zahodil tutovku M. Dyk, když z ´pětky´ neskóroval. Také domácí hrozili a v 72. minutě se, na rozdíl od Baníku, trefili. Kanonýr Tlustý nezaváhal a poslal Holýšov do dvoubrankového vedení. O tři minuty později svitla naděje pro hosty. To už byl na hřišti R. Dyk, jenž vypracoval příležitost pro P. Andrleho a ten snížil na 2:1. Po několika minutách se ale R. Dykovi opět ´ozval´ sval a jeho účinkování na hrací ploše skončilo. Domácí si už výsledek pohlídali, a tak Baník odjel z Holýšova bez bodu. „Co je to platné, že vám diváci na tribuně říkají, že prohrál lepší. Fotbal se hraje na branky a my dnes dali o jednu méně,“ neskrýval zklamání Tůma. Tomu na čele přibyly další vrásky. Kádr se mu vinou zranění rozpadá. „Jindra Jareš je na tom špatně. Má ze zápasu s Chrástem pochroumaný kotník a hrál s velkým sebezapřením. Radka Dyka odvezla sanitka do nemocnice, kde si jej nechali. Mluvil jsem s ním a podle lékaře potřebuje nejméně patnáct dní klid.

Pro horečky s námi k utkání neodjel ani Hřebík,“ konstatoval stříbrský trenér, který dodal: „Nemohu říct, že jsme hráli špatně. Kluci bojovali, bylo tam nasazení, jen ta koncovka by měla být lepší.“

STŘÍBRO: Kostelníček – B. Andrle, Kasl, Houdek, Šaman, Kertis, Uhlíř, P. Andrle, Jareš, Cvachouček, M. Dyk. Střídali R. Dyk a Sásik.