Žáci FK Tachov sehráli další kolo fotbalové divize. Na domácím trávníku hostili FK SIAD Most B. Starší žáci získali důležité tři body. Mladším se tolik nedařilo a své utkání nezvládli.

FK Tachov – FK SIAD Most B 4:0 (3:0) – starší.

Začátek utkání patřil herně hostům. Měli častěji míč na svých kopačkách a zvláště jejich kombinační hra dělala domácím v prvních dvaceti minutách velké problémy. Tachov nastoupil v kombinované sestavě, kdy zdravotní indispozice nepustila na trávník Šáchu a Nevařila. Přesto již v osmé minutě svou rychlostí a důrazem v souboji s vybíhajícím brankářem hostů vybojoval míč Dvořák a otevřel skóre – 1:0. Tachov v úvodu utkání využíval především častých brejků, a tak další šance Dvořáka a Pšenáka volaly po gólu. Osud utkání nasměrovala 20. minuta, kdy Pšenák po chytrém pasu přehodil brankáře Mostu – 2:0. Mostečtí po tomto gólu přenechali aktivitu již rozjetým domácím a ve 31. minutě ve střelecké pohodě hrající Dvořák upravil poločasové skóre na 3:0.

Druhý poločas už jednoznačně patřil tachovským žákům.V 50. minutě zahrával Tkáč standardní situaci. Jedlička hlavou na míč ještě nedosáhl, ale nabíhající fantom z Částkova Dvořák bombou z malého vápna dokončil svůj další hattrick. To ještě střelec zápasu v 52. minutě neproměnil další tutovku a o dvě minuty později v samostatném úniku byl Dvořák ´sestřelen´ zezadu stoperem hostů Bartkem, který se za tento zákrok ´poroučel´ předčasně pod sprchu. Utkání již Tachov dohrával v poklidném tempu a pohlídal si své další domácí vítězství.

TACHOV: Landrgott - Veselý, Ruda, Földeši, M. Havel, Hána, Tkáč, Šindelář, Jedlička, Pšenák, Dvořák. Střídali R. Schweiner, Eliáš, Lazorka, J. Schweiner. Trenéři Antonín Vodička a František Beránek.

FK Tachov – FK SIAD Most B 1:4 (0:0) – mladší.

První poločas začali domácí dobře, snažili se více držet balon na svých kopačkách. Už ve čtvrté minutě ohrozil branku hostí Bezdička střelou na zadní tyč. Dobře chytající Chobot ale vyrazil míč na rohový kop. Ten pak po dobrém rozehrání zakončil střelou Danko. V desáté minutě po pěkné narážečce Bezdičky a Danka zakončil povedenou střelou levačkou Klesa, ovšem brankář hostí opět zasáhl. Ve 12. minutě přišel přímý kop domácích a po signálu rozehraném Dankem a Lanfranchim střílel opět Klesa. Tentokrát nepřesně. Tlak domácích trval a ve 23. minutě vyzkoušel pozornost mosteckého gólmana Danko. Ještě v poslední minutě zkoušeli proměnit ve vedoucí gól střely Lanfranchi a Danko. Do kabin se ale odcházelo za bezbrankového stavu.

Po změně stran domácí více vsadili na hru dopředu s odhodláním rychle vstřelit vedoucí branku. Ve 35 minutě přišel po rychlém protiútoku Mostu šok v podobě jeho vedoucí branky, když v pokutovém území museli domácí ´zatáhnout´ za záchrannou brzdu. Penaltu bezpečně proměnil Štefl – 0:1. Dvě minuty na to potrestali hosté další chybu v tachovské obraně – 0:2. Branka byla sporná, balon nepadl za brankovou čáru. Pravda je, že byl uznán a mužstvo domácích nevratně kapitulovalo. Do konce zápasu pak předvedlo jen odevzdaný výkon. Ve 49. minutě hosté zvýšili na 0:3. V 52. minutě vyhrál souboj s brankářem kapitán domácích Honzík a snížil na 1:3. Pak přišlo zranění Klesy a protože už měl Tachov vystřídáno, domácí dohrávali šest minut v deseti. V 58. minutě využili hosté početní převahy a upravili na konečných 1:4.

TACHOV: Faltus - Danko, Klesa, Vejvoda, Vácha, Tattan, Lanfranchi, Bezdička, Honzík, Vávra, Lazorka. Střídali: Dlouhý, Hlad, Fišr, Volka, a Fencl. Trenér František Janák, asist. trenéra a ved. mužstva Radek Volka.

„Splnili jsme, co si před utkáním předsevzali, zisk tří bodů. SIAD byl kvalitním soupeřem a byť jsme byli částečně v netradiční sestavě, dokázali jsme eliminovat nástup soupeře do utkání a hlavně mu brankově odskočit hned v úvodu. Opět musíme moc a moc poděkovat skvělému domácímu publiku, které nám vytváří kulisu, která je v žákovské divizi jen v Tachově,“ neskrýval radost z výhry a atmosféry na stadionu trenér Antonín Vodička.

O poznání smutnější byl realizační tým mladších žáků. „Kluci hráli v prvním poločasu dobrý fotbal. Je jen škoda a jak se později ukázalo, bylo to rozhodující, neproměnili jsme šance. Hrubá chyba po pěti minutách druhého poločasu nás srazila na kolena. Hráči vršili chybu za chybou a soupeř nás trestal. Tentokrát zklamaly opory týmu. Ve druhém poločasu jsme zcela propadli. Soupeř tak vyhrál zaslouženě,“ nešetřil kritikou masér týmu Petr Hudec.