Potleskem poděkovali hráči FK Tachov domácímu publiku za povzbuzování a přízeň, která jim dopomohla k zisku dalších tří bodů v krajském přeboru Plzeňského kraje. Tachov doma porazil před vynikající návštěvou Stafin Holýšov 2:0. Podle vyjádření asistenta trenéra FK Tachov Pavla Hobzy přijel Holýšov na tachovský stadion pro bod a tomu se snažil také přizpůsobit hru.

„Hosté se snažili spoléhat na výkon gólmana Janči a soustředili se hlavně na bránění,“ uvedl vedoucí domácího mužstva Jan Vydra. Domácí fotbalisté nechtěli ale 800 diváků zklamat a brzy začali nacházet v obraně hostí skulinky. Vytvořili si tlak, kterému Holýšov odolával zhruba do poloviny první části hry. Ve dvacáté minutě si vytvořil obrovskou šanci Machač, když se ocitl sám před brankářem. Předkopl si ale míč a Janča střelu vytáhl. Další velkou šanci měl po nezištné Bočkově přihrávce o pár minut později Chada, ale holýšovský gólman byl opět ve střehu.

Jančova svatyně kapitulovala až po hlavičce Jana Viterny, který si zhruba dvacet minut před koncem prvního poločasu naběhl na centr Malého. Také Holýšov si přes jasnou převahu domácích dokázal vypracovat několik příležitostí. Z jedné z nich se hostům podařilo skórovat, ale gól rozhodčí pro faul hostujícího hráče neuznal. „Podle našeho názoru tam faul nebyl a gól byl regulérní. Ale musíme uznat, že Tachov byl lepší a vyhrál zaslouženě,“ shodli se bezprostředně po utkání příznivci hostujícího mužstva.

Velmi dobře pro domácí fotbalisty začal druhý poločas. Individuální akci, která potěšila oči snad každého fotbalového příznice, zakončil Lukáš Čížek brankou, kterou Tachov zvýšil ve 48. minutě na 2:0. Holýšovští, kteří přijeli bez kanonýra Tlustého, zřejmě pochopili, že pokud chtějí uspět, musejí otevřít hru. Tomu také po druhém gólu podřídili taktiku a dostávali se častěji než v prvním poločase na půlku soupeře. Přesto si domácí dokázali rychlými brejky vytvořit několik velkých příležitostí.

Dvakrát neproměnil velkou šanci Šácha, na druhé straně se deset minut před koncem vyznamenal domácí brankář Valenta. Gólem zavánělo také Šáchovo uvolnění Ladislava Čížka, ale střelec branku hostí minul. Pět minut před koncem využil příležitost střídající Habart a vsítil čtvrtý gól západu. Protože podle rozhodčích jeden z tachovských hráčů stínil brankáři ve výhledu, nebyla branka uznána, a tak je konečný výsledek střetnutí FK Tachov – Stafin Holýšov 2:0. Zaplněné ochozy tachovského stadionu ale v sobotu v podvečer děkovaly nejen hráčům za líbivý výkon.

Ještě před úvodním hvizdem poděkoval FK Tachov za dosavadní práci pro klub trenéru Petru Hudcovi.

Sestava FK Tachov: Valenta – Luboš Viterna, Kaše, Lukáš Čížek, Jan Viterna, Šácha, Ladislav Čížek, Chada, Machač, Malý, Boček. Střídali Opava, Gabčo a Habart. Trenér Miroslav Chada.