TACHOV - Páté kolo Přeboru Plzeňského kraje ve fotbalu se zapíše do historie. V utkání FK Tachov – ZKZ Horní Bříza padlo třináct branek a všechny do sítě hostů. Zrodil se tak výsledek, jenž lze nazvat z kategorie rekordních.

Hosté přijeli bez pěti hráčů základní sestavy a hned od úvodních minut se dostali pod tlak. V šesté minutě ale vystrašil domácí obranu Vrla, který se po rychlém kontru dostal do šance. Jeho střela se však mezi tyče nevešla. V 11. minutě trefil jen spojnici branky Mizery tachovský Chada a zavelel k mohutnému náporu. V téže minutě se dostal do šestnáctky Hudec a gólman hostů jej srazil. Vzápětí svoji chybu napravil, když pokutový kop Bečváře zneškodnil. Po dalších šancích Hudce a Luk. Čížka se domácí příznivci dočkali v 19. minutě. Po rohovém kopu Malého se trefil hlavou Luboš Viterna – 1:0. O čtyři minuty později skóroval Hudec a vzápětí přidal třetí branku Luk.. Čížek. Průnik Malého ve 34. minutě zastavil Šimice jen za cenu nedovoleného zákroku a viděl červenou kartu. Nařízenou penaltu proměnil gólman Valenta – 4:0. To už bylo na hřišti jen jedno mužstvo a zdecimovaní keramici se nezmohli na sebemenší odpor. V nastaveném čase prvního poločasu skóroval ještě Luk. Čížek.

Po změně stran se domácí chvíli hledali, ale pak jim to začalo opět ´padat´. Mizera v brance hostů si tak mohl připadat jako na rybářském výlovu. Míč ze své sítě vytahoval ještě osmkrát. Naposledy v 89. minutě, kdy se trefil střídající Boček. Po výborné hře domácího celku a odevzdaném výkonu hostů se v sobotním podvečeru zrodilo vysoké vítězství Tachovanů, kteří si tak prodloužili svoji neporazitelnost a vylepšili celkové skóre.

Fakta utkání FK–ZKZ Horní Bříza: Poločas: 5:0. Branky: 19. L. Viterna, 23. Hudec, 32. , 63. a 75. Luk. Čížek, 35. Valenta (PK), 45+2 Lad. Čížek, 57. Machač, 64. a 86 Bečvář, 67. Malý (PK), 71. a 89. Boček. Rozhodčí: Mareška – Liškutín, Reznichenko. ŽK: 0:1. ČK: 0:1 (34.Šimice). Diváci: 300. FK TACHOV: Valenta (72. Pták) – Luk. Čížek, Luboš Viterna (86. Habart), Kaše, Machač, Hudec (64. Opava), Lad. Čížek, J. Viterna (68. Boček), Chada, Bečvář, Malý.