Ta přijela bez čtyř základních opor a na výsledku to bylo citelně znát. Domácí nastoupili posledních devět minut už i s Lukášem Čížkem, který ukončil učinkování na Rozvadově. Krátce po vstupu na trávník dosáhl branku, ale ta mu nebyla uznána.

Zápas začal smolařsky pro hosty. Po dvanácti minutách poslal rozhodčí Volf za faul do kabin Luboše Kájínka. Svěřenci trenéra Knakala dostali do konce zápasu výhodu jednoho hráče navíc. Dlouho jim ale trvalo než našli recept jak překonat oslabeného soupeře. Kdyby alespoň z šancí proměnili polovinu mohl být výsledek dvouciferný. Loženku nejprve zahodil v úvodu Ruda. Pak slabě zakončoval Bydžovský. Trápení v koncovce pokračovalo jako na běžícím pásu. Neujaly se ani střely Vylety, Skopového. V 29. minutě rozjásal fandy „angličanem“ Bydžovský 1:0. To už dávno existovala na pažitu pouze jedno mužstvo. Tím byl domácí tým. Potom během čtyř minut přidal dvě branky a bylo po zápase. Trefili se parádně Knakal a po něm z blízka Ruda. Hosté od Klatov se dostali na dostřel k Houdkovi až minutu před půlí. Po příhře Výtiska nedal Brož.

Druhý poločas kopíroval v zahazování šancí domácích ten první. Hrálo se pouze na jednu branku a diváci nestačili počítat kolikrát Tachované zahodili. Hosty několikrát podržel brankář Jiří Moravec . Po hodině hry se málem dostal do šance Výtisk, váhal se střelou a obrana mu míč snadno odebrala. Do 80. minuty ještě dvakrát naznačili možnosti hosté , ale to bylo z jejich strany vše. Pak se domácím fandům konečně představil Lukáš Čížek. Dal gól, ale radost mu překazil hlavní arbitr. Branku neuznal. Až pět minut před koncem jednoznačně hraného zápasu potěšil hlavičkou Beneš. Dostal ideálně míč z centru z levé strany. Zápas zakončil slabší střelou Michal Folejtar.

„ Spokojenost s výhrou a třemi body. Opět jsme trestuhodně zahodili spoustu šancí. To může po čase mrzet!!! Tady musíme přidat a loženky proměňovat. Takhle asi bude vypadat další zápasy které máme před sebou, „ ohodnotil krátce a výstižně domácí hrající trenér Martin Knakal.

Stanislav Sýkora

V Plané se uskutečnil multižánrový festival Vyletnění
FOTO: Vyletnění se neslo v duchu svateb