Mužstvo Jiskry Bezdružice si po loňském postupu z baráže do 1. B třídy úspěch zopakovalo a už dnes v Chlumčanech ho čeká premiéra v 1. A třídě. Jaká byla příprava na novou soutěž jsme se zeptali jednoho z trenérů Miroslava Gengela.

Jak jste spokojený s letní přípravou? Byla hlavně krátká. Sezona nám skončila 5. července Memoriálem O. Ernsta a F. Klavrzy a pak dostali hráči po náročném závěru čtrnáctidenní volno. Přípravu na novou sezonu jsme zahájili 21. července. Trénovali čtyřikrát v týdnu v improvizovaných podmínkách.Účast však byla ovlivněna dovolenkovou sezonou.

Kolik jste sehráli přípravných utkáních a s jakým výsledkem? Přátelský zápas jsme sehráli jediný, na hřišti SV Griesbach. Německému týmu jsme v kombinované sestavě podlehli 5:4.

Je či není doplnění kádru podle vašich představ? Snaha vedení oddílu posílit mužstvo o dva hráče vyšla naprázdno, a tak se loňský kádr prakticky nezměnil. Do týmu se vrací Josef Sládek, který byl na hostování v Kladrubech. Spoléháme na naše odchovance.

Jak probíhá rekonstrukce trávníku a kdy se mužstvo představí v domácím prostředí? Jak jsem už předeslal, příprava byla improvizovaná, mimo hlavní hřiště. To jsme hned po sezoně částečně zrekonstruovali. První domácí zápas jsme s pochopením soupeře přeložili do Chlumčan, a tak doma přivítají fanaši noušci I.A.třídu až 23. srpna v utkání s Nepomukem.

S jakým cílem jdete do další sezony? Cíl je vcelku zřejmý. Chceme hrát fotbal pro naše fanoušky a uděláme v oddíle vše proto, abychom I.A.třídu hráli i další sezonu.Víme, že to nebude lehký úkol, už jen účast v této soutěži je pro náš mladý tým velkým úspěchem