Divizní fotbalisté FK Tachov jsou zase o krůček blíže k postupu do České fotbalové ligy. Na hřišti o záchranu hrající Viktorie Mariánské Lázně vyhráli 6:2.

Úvod zápasu a prakticky celý první poločas nenasvědčovaly tomu, že by hrál lídr se čtrnáctým týmem. Hostům pomohlo vyloučení domácího hráče a po přestávce už dominovali.

Jedním ze střelců byl Jaroslav Kovařík, který skóroval v prvním jarním kole proti Varům. Na další trefu si musel počkat až do utkání v Mariánských Lázních, kdy proměnil pokutový kop za nedovolený zákrok na Hudce.

„Ten půst byl dost dlouhý, ale nějak jsem to neřešil. Samozřejmě jsem nějaké šance měl, někdy se k tomu přidala i smůla, kdy jsem trefil konstrukci, ale žádný tlak na mě nebyl. Výborné bylo, že jsme vyhrávali a skvělou formu měl a má Franta Dvořák," řekl k situaci vyhlášený kanonýr, kterému to na jaře moc „nelepilo". Nepovedený začátek ze strany Tachova okomentoval slovy:

„Neřekl bych, že jsme soupeře podcenili. Věděli jsme, že se mu v posledních kolech daří a my mu nabídli po naší chybě vedoucí branku. Od té chvíle domácí všemi možnými způsoby zdržovali, kouskovali hru a my se nemohli dostat pořádně do tempa. I přesto, že jsme inkasovali po naší další chybě, jsem věřil, že to utkání dokážeme otočit. Ještě do poločasu se nám podařilo snížit a když domácí měli vyloučeného hráče, nepochyboval jsem, že to zvládneme."

Po hodině hry byl faulován v pokutovém území Hudec a míč si tentokrát vzal Kovařík. Jsme určeni já a „Hudy". Vždy si zatím vzal míč právě on, ale tentokrát byl on sám faulovaný a trenér nechce aby to kopal ten hráč na kterého byl nedovolený zákrok.

„Já si na penaltu věřil a bral jsem to také jako možnost, že mohu tu střeleckou smůlu protrhnout. Podařilo se a jsem za to rád. My už pak nedali soupeři šanci a přidali branky," popsal další dění na hřišti Kovařík.
Po zranění se už v minulém utkání vrátil do sestavy Tomáš Habart. Zatímco proti Zličínu se mu skórovat nepodařilo, v Mariánkách upravil stav utkání na konečných 2:6.

„Z naší strany to bylo ze začátku hodně neurovnané, nedokázali jsme si přihrát a dělali chyby," komentoval nepovedený vstup do utkání Habart, který stejně jako se Zličínem nastoupil na kraji záložní řady a svůj výkon nechtěl moc komentovat.

„Hodnocení je na trenérovi. Po fyzické stránce si myslím nemám problém, ale cítím, že mě chybí herní praxe. Dva měsíce jsou znát," poznamenala jedna z velkých nadějí tachovského fotbalu, která svou trefu v poslední minutě popsala se skromností jí vlastní.

„Jura Kubišta utekl po straně, poslal před branku střílený centr a mě to trefilo hlavu."
Po už zmiňovaném nevydařeném vstupu do utkání prokázal favorit své kvality a získal důležité body. Trenér lídra Zdeněk Michálek tak mohl být spokojený.

„My jsme vstoupili do zápasu katastrofálně. Hráli jsme jako když se nám nemůže nic stát. Domácím jsme nabídli dvě příležitosti a a oni je proměnili. Nám v závěru první půle pomohlo vyloučení hráče Mariánek. Ve druhém poločasu jsme se zlepšili a soupeři v deseti postupně docházely síly. Naše výhra mohla být ještě vyšší, byly tam další šance," viděl utkání Michálek.