Fotbalisté FK Tachov nezvládli podle svých představ ani další domácí zápas. V divizním duelu domácí a rezerva Bohemians 1905 dali po jedné brance a zahodili po jedné vyložené šanci. V rušném a pohledném utkání svítil po devadesáti minutách na ukazateli skóre stav 1:1.


Tachované vstoupili do utkání nešťastně, když už v šesté minutě se do jejich šestnáctky prodral Petlička a jeho souboj s Folejtarem „ohodnotil“ rozhodčí Kotalík jako penaltový. Pokutový kop proměnil Bublík – 0:1. Domácí se v dalších minutách tlačili před branku soupeře, ale koncovka či přihrávka do ní se jim stejně jako rezervě Bohemians nedařily. Vyrovnání se domácí dočkali ve 20. minutě po rychle rozehraném přímém kopu se dostal do slibné pozice Habart a bombou rozvlnil síť za zády Havránka – 1:1. v dalším průběhu akce obou mužstev ztroskotávaly na nepřesnostech a gólová hrozba nepřišla ani po standardních situacích. Výjimkou byla 27. minuta, když po rohovém kopu hostů Folejtar míč jen tečoval a gólman Bobčík zachraňoval na brankové čáře. O dvě minuty později chybělo na druhé straně po akci Tušla trochu štěstí při usměrnění míče Folejtarovi, jeho slabou teč gólman kryl. Další minuty prvního poločasu příliš vzruchu nepřinesly, k vidění bylo na obou stranách jen několik tvrdších zákroků. Hlavně před brankou hostů se začalo „blýskat“ až v závěru poločasu. Hudec zásoboval centry své spoluhráče a nejvážnější příležitost přišla ve 40. minutě. Janoušek hlavičkoval, brankář míč vyrazil a následná dorážka stejného hráče se otřela o břevno. Janoušek se do listiny střelců nezapsal ani o chvíli později, kdy ve výborné pozici sám před brankou „promáchl“ a netrefil míč.

Druhý poločas začali aktivněji domácí a mírně navrch měli celou pětačtyřicetiminutovku. Museli si ale dávat velký pozor na rychlé protiútoky Bohemky, které jim nabídli při zbytečných ztrátách míče. V 61. minutě zahrávali Tachované rohový kop, ale hosté z něho šli do kontru, po kterém zahodili svou největší šanci utkání. Petlička sám před gólmanem na míč naštěstí pro domácí nedosáhl tak, aby ho usměrnil do sítě. Tři minuty na to se do slibné příležitosti dostal Földeši, ale stav se také neměnil. Hosté udržovali obranu FK stále ve střehu a Tachované po přesunutí Janouška na hrot útoku začali hrát dlouhé míče a tím vytvářeli větší tlak na obranu Bohemians. V 74. minutě po akci Habarta právě Janoušek hlavičkoval nad branku. V poslední čtvrthodině byla snaha domácích strhnout vítězství na svou stranu zřejmá, ale finální příhrávka a koncovka byla slabinou. V 81. minutě vybídl Hudec ke skórování Dvořáka, ale tomu obrana míč v rozhodujícím okamžiku ukopla na rohový kop. Největší šance celého utkání přišla v 85. minutě. Po pohledné kombinační akci unikl obraně Földeši, našel s milimetrovou přesností Janouška a ten ze šesti metrů přestřelil prázdnou branku. Promarněnou šancí tak odmítl výhru tachovského celku. Utkání skončilo remízou, s kterou byli spokojenější hosté.

„Byl to zásluhou obou mužstev zápas solidní úrovně. Bohemka chtěla hrát fotbal, nebyla zalezlá jako mužstva v předchozích domácích zápasech. Měli jsme na tři body, škoda neproměněných šancí. Ztráta mne mrzí, ale máme alespoň bod, který se také počítá. Klukům jsem za předvedenou hru po zápase poděkoval,, byl to jeden z těch lepších výkonů“ řekl stručně k utkání trenér Tachova Jaroslav Pták.

Tachov: Bobčík - Foldeši, Kaše, Šácha, Habart, Čížek, Hudec, Dvořák, Folejtar, Tušl, Janoušek. Střídal Hutta. 
Fakta k utkání najdete n