Druhé přípravné utkání sehráli v sobotu fotbalisté divizního Tachova. Cestovali k němu do Písku, kde domácí účastník České fotbalové ligy zvítězil 4:0.

Na umělé trávě, která byla za stáleho sněžení kluzká, se hrál fotbal, který snesl přísnější měřítko. Tachované vstoupili do utkání odvážně a domácím byli vyrovnaným soupeřem. Písečtí šli do vedení v desáté minutě, kdy se trefil Hřebeček. Hosté měli blízko k vyrovnání po šanci Dvořáka, který se ocitl sám před gólmanem. Druhý gól inkasoval Tachov takřka po stejně sporné akci (ofsajd?) jako vedoucí gól Písku. Jeho autorem byl Zušťák – 2:0. Hosté měli blízko po příležitosti Dvořáka a L. Čížka, první poločas ale skončil dvoubrankovým vedením Písku.

Po přestávce byl průběh druhého poločasu podobný tomu prvnímu. V 57. minutě zvýšil Štrajt na 3:0, ale Tachované i ve zbývajících minutách zápasu bojovali. Rozdíl byl ovšem v koncovce. Zatímco v 76. minutě Benedikt dal čtvrtý gól domácích, mladý Dvořák a ani matador L. Čížek se do listiny střelců nezapsali. Dvořák ve slibné pozici ztroskotal na brankáři, výborný zákrok předvedl strážce domácí svatyně i při hlavičce L. Čížka. Přes prohru 4:0 trenér Tachovanů Jaroslav Pták své svěřence nezatracoval, naopak.

„Výsledek je sice jednoznačný, ale já mám z výkonu kluků radost. Přesto, že jsem avizoval, že pojedeme do Písku i přes zranění v silné sestavě, pro nachlazení k utkání neodjeli hráči, kteří byli ještě v pátek v nominaci. Na lavičce jsme tak měli jednoho náhradníka. Přesto jsme dokázali hrát s Pískem otevřenou partii a také naší zásluhou byl k vidění kvalitní fotbal, který snesl měřítko mistrovského utkání. Rozdíl byl jen v zakončení. V poli jsme dobře kombinovali a předvedli dobrý fotbal, kteří ocenili i domácí funkcionáři,“ měl slova chvály pro svůj tým Pták.

Tachov: Bobčík – Foldeši, Kaše, Tušl, Mančal, Hutta, Folejtar, P. Šácha, Dvořák, L. Čížek, Hudec. Střídal Morávek.