Tachov – Fotbalisté Tachova slaví první výhru v České fotbalové lize, která se ale nerodila vůbec lehce. Soupeř s Čáslavi byl fotbalovějším týmem a i když domácí dvakrát vedli, sráželi je vlastní chyby v obranné činnosti. Vývoj zápasu zlomili Tachované až v 87. minutě, kdy se trefil nezvykle nohou Knakal. Čtvrtá branka v síti hostů už byla vyústěním hektického závěru. Po nedovoleném zákroku na Folejtara proměnil pokutový kop Hudec. Celý zápas držel domácí v naději na úspěch brankář Houdek, jenž zmařil několik tutovek Čáslavi.

„Děláme stále fatální chyby a dostáváme laciné branky. „Houdy" (Houdek) má formu. V minulých v utkáních venku, přesto že jsme dostali tolik branek, pochytal šance soupeřů. Také tentokrát má velkou zásluhu na tom, že jsme to nakonec dotáhli do vítězného konce," chválil gólmana kapitán mužstva Martin Knakal.

„Vpředu nepodržíme míč, máme to hned zpátky a pak vypadáme v obraně jako když jsme to nikdy nehráli. Naše hra není celkově dobrá. Čáslav byla lepší a hlavně výborná na míči. My tu výhru vydřeli," nešetřil kritikou do vlastních řad kapitán, který se postaral o rozhodující trefu. „Už ani nevím, jestli to bylo po rohu. Zůstal jsem v šestnáctce, byl tam nějaký závar a najednou byl míč přede mnou, tak jsem ho nohou napálil a spadlo to tam," popsal svou trefu Knakal.

Skóre utkání otevřel v desáté minutě František Dvořák a Tachov vedl 1:0, ale po šesti minutách hosté srovnali. „Ano, vítězství je vydřené. Z naší strany je ta hra hrozná. Trápíme se, je to jen ubojovaný, Čáslav byla lepší. Takhle nemůžeme hrát dál," byl hodně kritický autor první branky zápasu, jenž ale nepřestal věřit, že by mohli zápas zvrátit na svou stranu. „Oni měli v obraně, hlavně když jsme dávali dlouhé míče, docela velké problémy. Takže jsme se tam snadněji dostávali, ale pak už to bylo o štěstí, že to tam spadlo," dodal Dvořák.

Velký podíl na výhře domácích měl brankář Dan Houdek, který měl v obou poločasech výtečné zákroky a držel akcie Tachova. „Jsem rád, že jsme konečně vyhráli, ale je to hrozné jaké dostáváme „haluzny". Hrozně si to komplikujeme, na vstřelení branky se nadřeme, ale pak děláme hrozné chyby," lamentovala opora domácích, která v roli gólmana musela několikrát vyřešit dlouhé míče za tachovskou obranu včasným vyběhnutím. „Od toho tam jsem, abych něco pochytal a sbíral dlouhé míče. Přesto, že jsme vyhráli, zaplať za to, tak nemůžeme být spokojeni. Není to ono, chybí nám pohoda. Dostáváme neskutečně laciné branky. Chybí nám ve středu hřiště zkušený borec, který by vše uklidnil a dal té naší hře nějaký řád," posteskl si Houdek, kterého zastihl začátek soutěže ve skvělé formě.

Domácí splnili svou povinnost a přes kvalitu soupeře dokázali přes náročný program utkání zvládnout. Toho si cenil i přes velké nedostatky ve hře trenér Tachovanů Stanislav Purkart.

„Hráči zaslouží uznání za tu vůli. Prostě tři zápasy v šesti dnech, to je porce. Přes všechno to zvládli a to je dobrý vklad," pravil na adresu hráčů Purkart.