Divizní fotbalisté FK Tachov utkání ve Zličíně nezvládli podle svých představ a remizovali 1:1. V penaltové loterii zvítězili 4:3 a připsali si tak na své konto dva body. Po výhře rezervy Táborska se Sušicí (4:2) přišel Tachov o pozici lídra, kde ho vystřídal zásluhou lepšího skóre právě tým Táborska B.

Ztráta bodu a také předvedená hra byla pro tachovského kouče velkým zklamáním. „Bylo to více o bojovnosti, hřiště bylo hodně nerovné. My zahráli špatně a někteří hráči mě doslova zklamali. Domácí byli hratelným soupeřem a přesto, že máme nakonec dva body, nemohu být spokojený. Není to zisk, ale ztráta bodu. Ten zápas jsme měli zvládnout rozhodně lépe," byl hodně zklamaný trenér FK Tachov Zdeněk Michálek.

V penaltovém rozstřelu se blýskl tachovský gólman, který odvrátil „mečbol" domácího týmu, když celkově chytil tři pokutové kopy a kromě úspěšných exekutorů má velký podíl na zisku bodu navíc.

„Zápas z naší strany nepatřil mezi ty nepovedenější. Hřiště bylo hrbolaté, ale to bylo pro obě mužstva stejné. Nemá cenu se na to vymlouvat. Je škoda, že když jsme dali vedoucí branku, že to neudrželi. Z jednoho centru jsme zbytečně inkasovali," litoval branky na 1:1 tachovský gólman Dan Houdek, který byl při penaltovém rozstřelu úspěšný.

„S trenérem Pintířem „studujeme" záznamy, kde a jak kopají hráči soupeře penalty a vyplácí se to. Jinak je to také o intuici. Koukám na hráče, ale více už bych se v tom nepitval. Je to hodně o štěstí a to jsem měl. Jsem rád, že jsem přispěl k zisku bodu, od toho tam taky jsem," poznamenal gólman. „Je pravda, že soupeř byl k poražení. Nám se to nepovedlo. Možná, že někteří kluci by se měli soustředit více na svůj vlastní výkon, ale dva body ze hřiště soupeře nevidím jako úplnou katastrofu," dodal brankář Houdek.