Po dvou odehraných kolech má divizní FK Tachov na svém kontě šest bodů a skóre 5:2. Po výhře v Karlových Varech další tři body přidal po domácí premiéře proti TJ Sušice. O výhru 2:0 se zasloužil celý tým, jeho úsilí zúročil dvěma brankami Lukáš Hudec. První čisté konto si připsal Dan Houdek, nová posila v brance Tachovanů.

„Byl to náš první domácí zápas a ještě na Historické slavnosti. Chtěli jsme potěšit diváky výhrou, což se podařilo. Sušice přijela hrát na rychlé brejky, které jsme uhlídali a udrželi čisté konto. Herně to sice ještě není ono, ale mužstvo se potřebuje sehrát po příchodech posil. Věřím, že to postupem času bude herně ještě lepší, i když se vždy budou počítat body," poznamenal k utkání autor obou branek Lukáš Hudec.

„Mně osobně se hrálo dobře, i když ještě cítím, že mám co zlepšovat. Na první branku mi přihrál Fanda Dvořák a já už jsem se snažil jen trefit na vzdálenější tyč," popsal svou první trefu z 35. minuty. „A při druhé jsem se snažil po odraženém balonu trefit dobře míč z voleje a s trochou štěstí se mi to podařilo," dodal k situaci ze 75. minuty Hudec.

První nulu si za Tachov připsala letní posila do branky, Dan Houdek. „Sušičtí přijeli s jasnou taktikou. Bránili a spoléhali se na nějaký vydařený útok. Jsem rád, že jsme utkání zvládli, ale myslím si, že jsme mohli vyhrát i vyšším rozdílem," pravil k utkání bývalý gólman V. Plzeň a J. Domažlice. „Moc práce jsem neměl. Sebral pár centrovaných míčů, několikrát jsem přečetl hru a musel mimo šestnáctku, jinak si vážnější situaci, kterou bych musel řešit, nevybavuji," řekl Deníku Houdek.
Tachovany už ve středu čeká pohárové utkání České pošty. Do Tachova přijede FC MAS Táborsko.

„Na pohár se samozřejmě všichni těšíme, přijede sem druholigový tým, to už je samo o sobě velký zážitek a motivace se předvést. Věřím, že Táborsko potrápíme a diváci nás přijdou podpořit v co nejhojnějším počtu," řekl Hudec a ve stejném duchu mluvil i gólman Dan Houdek.

„Pro nás hráče svátek, pro diváky snad taky. Máme možnost zahrát si proti ligovému týmu a to se nestává každý den. Táborsko je velkým favoritem, ale my se budeme snažit odvézt co nejlepší výkon a soupeři postup ztížit," slibuje Houdek.