V šestnáctém kole fotbalové 1. B třídy vybojovala mužstva z Tachovska tři výhry. Bez bodového zisku zůstala bezdružická Jiskra a v derby v Maršových Chodech domácí Hraničář.

Bezdružičtí měli utkání v Bělé dobře rozehrané, ale v 65. minutě musel po druhé žluté kartě opustit hřiště Kalista a domácí Start nejen vyrovnal, ale nakonec deset minut před koncem vstřelil vítěznou branku (2:1).
Rozjetý Hraničář hostil v derby Bor a opět proti němu neuspěl. Doplatil na neproměňování ani těch nejvyloženějších příležitostí a hosté ho potrestali (1:2).

Bláznivý první poločas se hrál v Chodové Plané. Domácí vedli už ve 14. minutě 4:0, ovšem chodovský Tatran ještě do přestávky snížil na rozdíl jedné branky. V domácím dresu se střelecky „probudil" kanonýr Chval a připsal si husarský kousek. Během deseti minut vstřelil hattrick. Po přestávce pojistil vedení zkušený Hanko a Slavoj dovedl zápas do vítězného konce (5:3).

Sparta vybojovala tři body, ale opět neproměnila několik šancí a nechybělo moc aby se jí to vymstilo. Postřekovští „kousali", a ne důraz Sparty v útoku málem potrestali. Zisk tří bodů pro domácí pojistil v samém závěru Houda (3:1).

Jak viděli zápasy trenéři a bafuňáři „našich" klubů.

Ludvík Jüthner, předseda Sp. Dlouhý Újezd: „První poločas byl vyrovnaný s několika šancemi na obou stranách. Ujali jsme se vedení hned z první akce, která skončila faulem v pokutovém území a následnou penaltu jsme proměnili. Hostům se podařilo vyrovnat po zahrání standardky, kdy jsme neuhlídali hlavičkujícího hráče. Druhý poločas přinesl více šancí na naší straně. Opět jsme je ale nedokázali proměnit, hosté se v těchto chvílích zatáhli a bránili remízu. Je nutno říci, že při mnoha šancích nás zastavil zdvižený praporek pomezního hostí jako údajný ofsajd. Přesto se nám povedlo vstřelit druhou branku. V závěru hosté mohli vyrovnat, ale svoji šanci neproměnili a my z protiútoku definitivně rozhodli třetí trefou. Naše vítězství je zcela zasloužené."

Další ohlasy a fakta k utkáním najdete ve středečním vydání Tachovského deníku.