Jarní část fotbalové divize odstartuje o víkendu jarní část a FK Tachov na úvod hostí vedoucí tým soutěže SK Benešov.

Do jarní soutěže povede mužstvo FK Tachov Zdeněk Slowik, který na lavičce vystřídal Zdeňka Bečku, jenž už sedí po boku Dušana Uhrina ve V. Plzeň.

„Zdeněk Bečka mě předal plno cenných informací a já jsem o soupeři získal poznatky z jejich posledních přípravných zápasů. Benešov má velmi kvalitní defenzivu a i když dává relativně málo branek, dokáže na jednu branku zvítězit," poznamenal k soupeři tachovský kouč, který by měl mít k dispozici až na Kovaříka. Ten absolvoval v prosinci operaci kolena, kompletní kádr.

„Je to tak. Jarda Kovařík už pomalu trénuje, ale ještě to bude chvíli trvat, než bude schopen nastoupit do zápasu. Někteří kluci mají drobné šrámy, ale s tím už hráli přípravu. Ondra Stružka prodělal těžkou chřipku, ale už trénuje a uvidíme, jak se bude cítit na pátečním tréninku (článek vznikal v pátek dopoledne – pozn. red.). Takže sestavu mám v hlavě, malý otazník visí na jednom či dvou postech. Uvidíme, jak se budou hráči cítit na posledním tréninku před utkáním," podotkl trenér FK.

Jak je patrné z tabulky a dalších statistik, Benešov vede průběžnou tabulku na 25 vstřelených branek, což je téměř o polovinu méně než dal Tachov, ale inkasoval jich za celý podzim pouhých sedm.

„Ta jejich defenziva je propracovaná, ale my se musíme pokusit o její překonání. Hodně bude záležet na úvod utkání a zda se nám podaří v průběhu utkání proměnit šance. Věřím totiž, že se do nich dostaneme. Už v utkání v Benešově podle informací kluci hráli dobře, ale nedali šance a dostali dva laciné góly. My musíme hrát útočně, ovšem ne bezhlavě. Věřím, že hráči odvedou maximum a dokážou bodovat," je optimistou Slowik.

Příjemnou zprávou pro příznivce je fakt, že se s největší pravděpodobností bude hrát na hlavním stadionu. Umělá plocha by přišla na řadu jen při nepříznivém počasí.

Utkání se hraje v sobotu od 14.30 hodin a řídí ho Kříž.