Dva góly domažlického týmu vstřelil tachovský hráč Jaroslav Malý, který je v Jiskře na hostování.

Tachovští fotbalisté se snažili o útočný fotbal, který jim naordinoval trenér Jaroslav Pták, hned od začátku a už ve třetí minutě vytlačil brankář Frei střelu zprava nad břevno. O tři minuty později chytil Matasovu střelu zblízka domácí gólman Bobčík. Akce první desetiminutovky zakončil domácí Dvořák střelou nad Freiovu branku.

Ve dvanácté minutě zápasu zužitkoval Leitl přihrávku Malého, uvolnil se a vystřelil – 0:1. Jiskra v této fázi převzala iniciativu, což se vyplatilo hned čtyři minuty po první brance. Po pravé straně zatáhl míč Leitl, přihrál do vápna Malému a ten zblízka zvýšil stav utkání na 0:2.

Tachov postupně hru vyrovnal, ale ve 37. minutě si příležitost vytvořili opět Domažličtí. Leitl se dostal k míči, zkusil jít sám na brankáře, ten byl ale rychlejší a míč vykopl. Krátce poté pálil z šestnáctky nad branku domácích Mandous.

Po změně stran si Tachov postupně začal vytvářet převahu, tlak posílený řadou šancí však nedokázali domácí fotbalisté zužitkovat v podobě gólu. Čtyři minuty po změně stran vyskočil po rohu Hudce nejvýše Tušl, jeho rána hlavou však směřovala těsně nad branku Domažlic.

V 51. minutě s k míči dostal Dvořák, po pravé straně jej zatáhl, obehrál hostujícího hráče a z úhlu přesně vystřelil. Jeho gól znamenal snížení stavu na 1:2.

Tlak tachovských fotbalistů kontaktní gól ještě vystupňoval. V 56. minutě Hudec uvolnil Čížka, ten zblízka vystřelil, ovšem gólman míč vyrazil. Sice na kopačky Dvořáka, ten ovšem střelil těsně nad břevno. Podobná situace se opakovala o minutu později, Frei těsně po sobě vychytal Čížka i Dvořáka.

Na druhé straně se blýskl Bobčík, který předvedl pěkný zákrok v 61. minutě a v 64. chytil střelu Waldmanna.

V 65. minutě odešel do šaten po červené kartě za faul na Petra Šáchu hostující Veselý. Rozhodčí připustil oboustranně tvrdou hru, na čemž se po zápase shodli oba trenéři i někteří diváci.

Po jednom z faulů zahrávala Jiskra v 71. minutě trestný kop, ze kterého se přesně trefil opět Tachovan Jaroslav Malý, který je v Domažlicích na hostování. I když zařídil všechny tři góly hostujícího mužstva, publikum mu, když byl krátce před koncem utkání střídán, zaslouženě zatleskalo.

Potlesku a uznání diváků se za svůj výkon dočkali i domácí fotbalisté, kteří se nevzdávali a dál pokračovali v tlaku na domažlickou branku. V 76. minutě Dvořák ve vápně dobře zpracoval míč, obehrál brankáře a přihrál Čížkovi, ten však zblízka pálil nad. Ještě tři minuty před závěrečným hvizdem vystřelil přesně domácí Folejtar, Frei ale jeho střelu chytil.

FK Tachov – Jiskra Domažlice 1:3 (0:2)

Branky: 51. Dvořák – 12. Leitl, 16. Malý, 71. Malý. ŽK: 2:1. ČK: 0:1 (65. Veselý). Rozhodčí: Svatík – Bacík, Kříž. Diváků: 230.

FK Tachov: Bobčík – Kaše, Šácha, Habart, Viterna, Čížek, Hudec, Mančál (46. Hutta), Dvořák, Folejtar, Tušl. Trenér Jaroslav Pták.

Jiskra Domažlice: Frei – Mandous, Bauer, Hoffmann, Malý (87. Vísner), Braun (23. Bezděk), Veselý, Bárta (29. Waldmann), Leitl, Matas, Libotovský. Trenér Stanislav Purkart.

Řekli po zápase:

Jaroslav Pták, trenér FK Tachov:

„Naši hru v první polovině hodně ovlivnily první dva góly Domažlic. Hráli jsme nekvalitně na levé straně. Pak jsme hru vyrovnali a ve druhém poločase jsme soupeře jasně přehrávali, tlačili. Rozdíl ale byl v produktivitě, šance jsme nedokázali proměňovat. Ten třetí gól v naší síti neměl být, to nás pak položilo. Ale klukům nemohu nic vyčítat, dali do zápasu srdíčko, hráli s nasazením, za to jim patří jedině poděkování."

Stanislav Purkart, trenér Jiskry Domažlice:

„S výsledkem jsem spokojen. Přijeli jsme si pro postup, což se nám podařilo splnit. Čekali jsme, že to bude tvrdé utkání, to se také prokázalo. Myslím, že Tachov hrál dobře, ale zbytečně tvrdě, máme čtyři zraněné hráče. Ale klobouk dolů před výkonem našich kluků, důležitý je vybojovaný postup."