Fotbaloví příznivci divizního FK Tachov si museli v sobotu počkat nejdříve na soupeře z pražské Aritmy, pak celý první poločas a osm minut druhého na první branku. Rozhodně se ale nenudili ani v první pětačtyřicetiminutovce, kdy domácí měli několik příležitostí, ovšem největší překážkou jim byl gólman Prokeš. I přes výborný výkon lovil míč pětkrát ze své sítě.

Jeho protějšek v brance Tachova Dan Houdek si na své konto připsal v divizi další nulu a má jich na svém kontě už pět. V utkání si více zahrál nohama než rukama, ale na to si vůbec nestěžoval.

„Mám naštípnutý ukazováček na ruce, takže pro mne to bylo jen dobře, že jsem neměl tolik práce. Zranění je bolestivé, před utkáním přišel na řadu tejp a nějaký prášek proti bolesti. Byl jsem rád, že jsem nemusel chytat tolik míčů a hodně hrál nohama. Kluci bránili velmi dobře, věřil jsem, že i po bezbrankovém poločasu se po přestávce trefíme. Soupeře držel dlouho gólman, ale pak jsme dali v rozpětí snad čtyř minut tři góly a bylo rozhodnuto," viděl zápas tachovský gólman, který si za stavu 4:0 dovolil i parádičku a pobavil diváky. „Viděl jsem, že hráč, který dobíhal dlouhý míč už počítal, že míč mám na noze a nebyl tak důrazný. Naznačil jsem odkop, udělal si kličku a v klidu rozehrál. Povedlo se, ale to můžete zkusit snad jen za tohoto stavu. Pokud by nebylo rozhodnuto, tak by šel míč z voleje hodně daleko od branky," měl jasno při své „kulišárně" gólman Houdek.

Po delší odmlce se do sítě soupeře trefil Lukáš Hudec a přispěl k vysoké výhře Tachova. „Myslím, že vpravo měl míč „Sáďa" (Sadílek) a jen jsem čekal, jestli jeho přihrávka projde až na druhou tyč, kde jsem byl. Povedlo se a já už se jen snažil trefit branku. Jsem rád, že mě to tam zase po nějaké době spadlo," popsal svou trefu Hudec, jenž si trochu postěžoval na dlouhé čekání a ne zrovna povedený vstup do utkání. „Nebylo to příjemné, čekalo se až dorazí soupeř, dlouho jsme byli v kabině. Pak se začalo hrát, hned v úvodu přišlo nešťastné zranění hráče Aritmy a zase se dlouho nehrálo," popsal své pocity odchovanec tachovského fotbalu.

„V dalších minutách jsme odstřelovali branku a ne se trefit. Už v prvním poločasu byly šance na to, abychom skórovali. V druhé půli soupeř odešel fyzicky a my už kralovali," dodal Hudec.