Nováček České fotbalové ligy, mužstvo FK Tachov, bojuje o záchranu a zatím má na jaře při těžkém rozlování na svém kontě tři body za výhru v Čáslavi. Zatím prvním a jediném jarním domácím utkání prohráli Tachované s vedoucí Chrudimí 0:3 a v neděli se postaví dalšímu celku ze špice tabulky. Jejich soupeřem budou Zápy, třetí celek průběžné tabulky. Nováčka čeká na hřišti soupeře náročný zápas.

Trenér Tachovanů Pavel Vaigl se může těšit, že má, až na dlouhodobě zraněného Tušla, k dispozici kompletní kádr a má tak základní jedenáctku z čeho vybírat.

„Už jsem několikrát řekl, že máme vyrovnaný kádr a sestavu mám možnost postavit podle stylu hry soupeře. Je pravda, že Zápy mají kvalitu a hlavně doma jsou hodně nebezpečné. My ale v tomto utkání nemáme co ztratit, můžeme jen překvapit," má jasno trenér o rozložení sil.
Domácí se netají ambicemi na postup, v zimní přestávce už tak kvalitní kádr ještě posílil.

„Určitě tam nepojedeme s poraženeckou náladou. Budeme bojovat o co nejlepší výsledek a když by znamenal bodový zisk, tak by to bylo výborné. Na druhé straně respektujeme sílu soupeře a jsme realisté. Musíme ale na hřišti odvézt maximum a uvidíme na co to bude stačit. Důležité bude, abychom se před důležitými zápasy s týmy ze spodní části tabulky nenechali „vykartovat". Uvidíme jak ten zápas zvládneme," poznamenal tachovský lodivod.

Utkání se hraje v neděli od 16.30 hodin a řídí ho Poživil.