Mužstvo FK Tachov už šest kol nepoznalo radost nejen z výhry, ale zůstává bez jakéhokoliv bodového zisku. Před jarní plány tak vzaly za své, a v Tachově museli rychle přehodnotit priority. Místo honby za mužstvy před nimi se teď musí soustředí na to, aby se přes ně nedostaly týmy pod nimi. Za určitých okolností může i šestnáctá příčka znamenat záchranu. Přerušit nepříjemnou sérii mohou dnes na hřišti Králova Dvora.

„Pro nás je to stále dokola. Dostáváme strašně laciné branky a naopak, na každou vstřelenou se hodně nadřeme. Kluci fotbal hrát umí, o tom mne přesvědčují na tréninku, ale neumí to prodat při mistráku. Už je to o hlavě a my se musíme snažit, aby se to zlomilo," ví své trenér FK Tachov Pavel Vaigl, který se musí obejít bez distancovaného Houdka a s největší pravděpodobností nenastoupí Knakal.

„Martin začal v týdnu individuálně a v pátek se připojil k týmu. Nevidím to ale nějak optimisticky, s největší pravděpodobností ještě nebude. Do branky půjde Marek Žipaj a já věřím, že utkání zvládne. Nemá to lehké, chybí mu zápasová zkušenost. V Benátkách to zvládl, i když moc práce neměl. No, a až na dlouhodobě zraněného Tušla bychom měli být kompletní," poznamenal ke stavu kádru kouč.

V Benátkách prohrál Tachov 0:2, když inkasoval z přísně nařízené penalty. „Vyrovnání měl na kopačce Mára Ruda, ale nedal, a vzápětí jsme dostali druhou branku," vrátil se k poslednímu utkání tachovský lodivod, a jak vidí šance týmu v Králově Dvoře. „Cesta k bodům povede přes bezchybnou obranou činnost, musíme být dopředu odvážnější a efektivnější. Domácí jsou favority, ale každý zápas začíná 0:0. Věřím, že už se prosadíme a přivezeme nějaké body."

Utkání se hraje v sobotu od 17.00 hodin, a řídí ho Poživil.