Fotbalisté FK Tachov se v rámci přípravy na jarní boje v České fotbalové lize utkali s FC Písek. Na umělé trávě v Doubravce porazili jihočechy 4:3. Hattrickem se v dresu Tachova blýskl Kropáček, rozhodující branku pak vstřelil Folejtar.

V souboji dvou třetiligových týmů byli hosté z Písku gólově pozadu a stále dotahovali pro ně nepříznivý stav. Skóre otevřel ve 20. minutě po akci Folejtara kanonýr Kropáček a „zadělal" si tak na pozdější hattrick. Ten završil v 66. minutě a zajistil Tachovu vedení 3:1. Hosté se ale nevzdali a po snížení dokonce v 84. minutě vyrovnali na 3:3. Tachov vzápětí kontroval přesnou střelou Folejtara.

„Pro nás to byla výborná příprava proti kvalitnímu soupeři. Nebyli jsme ještě kompletní, ale kluci co nastoupili sehráli velmi dobré utkání. Objevily se tam už herní prvky, které trénujeme, ovšem stále ještě není tým pohromadě. Chyběli Čada, Vaněček, kteří by měli dát naší hře ještě větší kvalitu hlavně ve středu hřiště, a další zranění hráči. Někteří kluci prokázali své kvality, ale rád bych je ještě viděl v dalších zápasech," řekl k utkání trenér FK Tachov Pavel Vaigl.

FK Tachov – FC Písek 4:3
Poločas: 1:0. Branky: 20., 48. a 66. Kropáček, 85. Folejtar – 51. a 84. Kalášek, 68. Šlehofer. Diváci: 30.

Tachov: Bouzek – Ruda, Matas, Knakal, Tušl, Habart, Hofman, Tříska, Folejtar, Kropáček, Dvořák. Střídali Skopový a Beneš.